Daredevil

daredevil1Estarem d’acord que cedir l’adaptació a televisió de Daredevil a Netflix va ser una aposta arriscada per part de Marvel, però per sort el risc es va veure recompensat amb un inesperat èxit. El Daredevil de Netflix és una sèrie fosca, madura i amb una espectacular qualitat tècnica i narrativa molt superior a qualsevol altra sèrie de superherois que haguéssim pogut veure fins al moment (i també de les que hem vist després) però també molt superior a altres sèries de qualsevol temàtica.
La primera temporada no només va deixar el llistó molt alt a la resta d’adaptacions de superherois, també va generar unes grans expectatives respecte a el seu retorn. Un cop acabada puc dir que la segona temporada no només ha complert les meves expectatives, les ha superat amb escreix.

La segona temporada segueix la línia marcada per la primera però es torna més adulta en l’argument. La trama principal està formada per diverses trames amb diversos protagonistes que s’uneixen per formar un gran tronc central i diverses subtrames que no fan més que enriquir la principal. Deixant de banda les escenes d’acció que van fer famosa la primera temporada, en aquesta segona hi hem d’afegir trames d’investigació, conspiracions, mitologies, amors i desamors. Tots aquests temes tractats de manera profunda i interessant que enganxen des del minut 1 fins al final del tretzè episodi. No sé si aquesta nova profunditat argumental ve donada pel canvi de showrunner però sembla que l’arribada de Doug Petrie i Marco Ramírez substituint a Steven S. DeKnight ha sumat molt més del que podíem imaginar; més encara si tenim en compte l’excel·lent treball que havia fet DeKnight a la primera temporada.

Si ve és cert que Daredevil segueix sent el protagonista principal, en aquesta temporada la seva presència es veu eclipsada per un grapat de secundaris amb tanta o més força que ell. Si a la primera temporada només el magnífic Wilson Fisk de Vincent D’Onofrio  era capaç de fer ombra al Daredevil de Charlie Cox, en aquesta tenim un brillant Jon Bernthal interpretant a un gran Frank Castle (Punisher) i a Elodie Yung fent d’una sensual i psicòpata Elektra. No només els nous personatges aporten a la sèrie, els companys de fatigues des de la primera temporada del Diable de Hell’s Kitchen han crescut amb la sèrie i s’han tornat molt més profunds i independents. En Foggy Nelson (Elden Henson) ja no viu a l’ombra d’en Matt Murdock i la Karen Page (Deborah Ann Woll) ha deixat enrere la simple secretaria per trobar el seu propi camí a l’univers Daredevil. Les repercussions de ser Daredevil en la relació dels tres amics és un dels grans encerts d’aquesta temporada i també un dels arguments interessants que han donat maduresa a la sèrie.

Tots els que heu vist la primera temporada recordareu la baralla del passadís del segon capítol. Aquell únic pla amb Daredevil repartint estopa durant una bona estona semblava insuperable però aquesta segona temporada ens ha demostrat que no era així. També al segon capítol tenim una escena “calcada” amb Daredevil repartint de valent però canviant un passadís per unes escales. Si no voleu, no mireu la sèrie però qualsevol fan del cinema d’acció hauria d’anar a youtube per buscar i gaudir d’aquesta escena.

Tampoc vull dir que tot és perfecte a Daredevil, personalment he trobat a faltar un enemic poderós com va ser Wilson Fisk a la primera temporada. The Punisher és un bon adversari però no entraria a la categoria d’enemic, Kingpin mou els fils a l’ombra però fa un pas enrere en aquesta temporada, Elektra és més companya que enemiga i en Nobu no té prou categoria per equiparar-se a Daredevil.És un però petit que no desmereix gens a la sèrie però que he trobat a faltar.

daredevil2

Acabada la segona temporada de Daredevil, Netflix segueix el camí cap a Los defensores amb la propera estrena de Luke Cage, prevista pel setembre d’aquest any, i la preparació d’Iron Fist, mentre veiem com personatges de Jessica Jones han fet la seva aparició en aquesta temporada de Daredevil. Però potser la sorpresa més gran d’aquesta temporada ha estat la gran acceptació del personatge de The Punisher del qui ja li estan preparant un spin-off independent de Los defensores.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda