0

De l’humor a la caricatura

L’any 2005 en Ted Mosby va començar a explicar als seus fills com va conèixer la seva mare. 7 anys i vuit temporades més tard encara no ha acabat.

La setmana passada s’estrenava la vuitena temporada de How I met your mother i ho va fer continuant el moment que va deixar a mig acabar a la temporada anterior. La setena començava al casament d’en Barney però no sabíem qui era l’afortunada, al capítol final vam descobrir que es tractava de la Robin (tot i que minuts abans en Barney s’havia compromès amb la Quinn). Amb l’inici de la vuitena veiem que els dos tenen dubtes sobre casar-se.

Un cop situats en el temps (tot i que es fa difícil seguir la línia temporal de la sèrie) els guionistes tornen a utilitzar la mateixa formula que a l’anterior temporada. Utilitzar un argument central per anar explicant històries sobre el grup.Aquesta temporada descobrirem com en Barney es separa de la Quinn i torna amb la Robin, la nova situació com a pares primerencs de la Lily i en Marshall i com en Ted segueix buscant la seva mitja taronja (amb poques esperances de descobrir-la ja que la sèrie ha renovat per una novena temporada). El principal problema és que els personatges que conformen aquest grup d’amics s’ha anat desdibuixant amb el anys i s’han convertit amb una espècie de caricatura del que eren al principi.

Recordo començar a veure la sèrie fa uns anys i tenir la sensació que estàvem davant de la nova Friends. Un grup d’amics prop de la trentena que viuen a Nova York i viuen situacions amb les que molts ens podíem identificar. Uns personatges estereotipats però atractius. La sèrie respirava un sentit de l’humor que fregava l’exageració però no la traspassava i era fresc i modern. El problema és que el tema central de l’argument (la cerca de la dona de Ted Mosby) s’ha anat estirant fins a desdibuixar-se completament i passar a ser un recurs que s’utilitza per tornar a centrar la sèrie quan aquesta comença a desvariejar massa.

Al principi en Barney era el personatge més exagerat del grup, els altres tenien les seves manies però encara es podien utilitzar com a representació dels espectadors. A partir de la cinquena/sisena temporada tots els personatges s’han  portat al límit i han traspassat aquella fina línia que separa una lleugera exageració de la caricatura. Fins i tot l’intent de portar la setena temporada més cap al terreny del drama que de la comèdia ha semblat un vull i no puc. La setena temporada introduïa trames importants per els personatges (el més important el relacionat amb la Robin) però els van tractar d’una manera tèbia, com si la sèrie no s’atrevís a fer el pas cap a uns arguments més madurs.

L’inici d’aquesta vuitena temporada no sembla voler oferir res més que el que ja funciona i oblidar aquest intent de madurar. How i met your mother ha passat de l’humor a la caricatura i sembla que seguirà així fins que el públic es cansi o els actors decideixin sortir d’aquest estancament.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Google+
Google+

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *