De l’humor a la caricatura

L’any 2005 en Ted Mosby va començar a explicar als seus fills com va conèixer la seva mare. 7 anys i vuit temporades més tard encara no ha acabat.

La setmana passada s’estrenava la vuitena temporada de How I met your mother i ho va fer continuant el moment que va deixar a mig acabar a la temporada anterior. La setena començava al casament d’en Barney però no sabíem qui era l’afortunada, al capítol final vam descobrir que es tractava de la Robin (tot i que minuts abans en Barney s’havia compromès amb la Quinn). Amb l’inici de la vuitena veiem que els dos tenen dubtes sobre casar-se.

Un cop situats en el temps (tot i que es fa difícil seguir la línia temporal de la sèrie) els guionistes tornen a utilitzar la mateixa formula que a l’anterior temporada. Utilitzar un argument central per anar explicant històries sobre el grup.Aquesta temporada descobrirem com en Barney es separa de la Quinn i torna amb la Robin, la nova situació com a pares primerencs de la Lily i en Marshall i com en Ted segueix buscant la seva mitja taronja (amb poques esperances de descobrir-la ja que la sèrie ha renovat per una novena temporada). El principal problema és que els personatges que conformen aquest grup d’amics s’ha anat desdibuixant amb el anys i s’han convertit amb una espècie de caricatura del que eren al principi.

Recordo començar a veure la sèrie fa uns anys i tenir la sensació que estàvem davant de la nova Friends. Un grup d’amics prop de la trentena que viuen a Nova York i viuen situacions amb les que molts ens podíem identificar. Uns personatges estereotipats però atractius. La sèrie respirava un sentit de l’humor que fregava l’exageració però no la traspassava i era fresc i modern. El problema és que el tema central de l’argument (la cerca de la dona de Ted Mosby) s’ha anat estirant fins a desdibuixar-se completament i passar a ser un recurs que s’utilitza per tornar a centrar la sèrie quan aquesta comença a desvariejar massa.

Al principi en Barney era el personatge més exagerat del grup, els altres tenien les seves manies però encara es podien utilitzar com a representació dels espectadors. A partir de la cinquena/sisena temporada tots els personatges s’han  portat al límit i han traspassat aquella fina línia que separa una lleugera exageració de la caricatura. Fins i tot l’intent de portar la setena temporada més cap al terreny del drama que de la comèdia ha semblat un vull i no puc. La setena temporada introduïa trames importants per els personatges (el més important el relacionat amb la Robin) però els van tractar d’una manera tèbia, com si la sèrie no s’atrevís a fer el pas cap a uns arguments més madurs.

L’inici d’aquesta vuitena temporada no sembla voler oferir res més que el que ja funciona i oblidar aquest intent de madurar. How i met your mother ha passat de l’humor a la caricatura i sembla que seguirà així fins que el públic es cansi o els actors decideixin sortir d’aquest estancament.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda