Dead to me

Hi ha sèries amb les quals m’és impossible connectar. Ja poden ser l’últim boom mediàtic o les més originals del moment però existeix alguna cosa que fa que no entri en el seu joc. No és un problema de la sèrie ni tampoc meu (espero), és una falta de connexió mútua. Em va passar en el seu moment amb The Leftovers (sèrie que he intentat veure dues vegades i mai he passat de la segona temporada) i m’ha tornat a passar amb Dead to me.

La Jen Harding (Christina Applegate) és una agent immobiliària que acaba de perdre el seu marit en un atropellament amb fuga. En una reunió d’un grup de vetlla coneix la Judy Hale (Linda Cardellini) amb qui comença una relació d’amistat.

La sèrie juga molt amb els misteris i els girs de guió i prefereixo fer aquesta sinopsi senzilla per no espatllar sorpreses a qui vulgui començar a mirar-la. A partir d’aquest punt podeu trobar algun petit espòiler.

El cert és que els primers minuts de Dead to me em van motivar molt. Es presentava com una comèdia d’humor negre sense contemplacions, amb un personatge que s’enfrontava a una pèrdua amb un humor àcid i cínic però aquesta realitat acaba després dels primers crèdits. És cert que es tracta d’una expectativa que em vaig generar jo sol però crec que la primera impressió marca el to que vol tenir la sèrie i en aquest cas no es correspon.

Davant tenim dues grans actrius que connecten molt bé entre elles però que la seva relació em costa molt de creure a mesura que es va destapant la trama que les uneix. Dead to me és una sèrie de personatges i em costa molt entendre les motivacions d’alguns d’ells. Entenc perfectament la necessitat de companyia del personatge interpretat per Christina Applegate però em costa molt més el de Cardellini. EL mateix em passa amb la sèrie que no acabo de veure cap a on vol anar. De fet aquest és l’únic motiu que m’ha fet seguir mirant-la (que fossin 8 capítols de 30 minuts també ha ajudat) però no arribant al final he tingut clar quin era l’objectiu. Possiblement m’hauria funcionat molt millor com a thriller que amb l’estil de comèdia dramàtica que li han volgut donar i que no acabo de veure-li a la sèrie.

Com he dit al principi no crec que sigui una sèrie dolenta, simplement no és una sèrie per mi. Si voleu saber si és una sèrie per vosaltres podeu trobar-la a Netflix.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda