Death note. Quadern de mort.

Tsugumi Ohba i Takeshi Obata van crear aquest manga que es va publicar a la prestigiosa Weekly Shonen Jump durant 3 anys. Posteriorment es va passar a anime de per part de l’estudi Madhouse, que va produir 37 capítols d’uns 20 min cadascun. Tot i que el manga va tenir certa repercussió no va ser fins a l’arribada de la versió anime que es va consagrar com a èxit global.

Light Yagami és l’estudiant més brillant del Japó que es troba avorrit del món en el què viu. Un dia veu com cau un quadern negre del cel que porta per títol Death note. Al arribar a casa comprova que el quadern té unes instruccions d’ús, assenyalant que aquell qui conegui el nom i la cara d’una persona la podrà matar només apuntant el seu nom al quadern, i addicionalment podrà determinar les causes de la mort. En Light, decideix que es convertirà en el Déu d’un nou món executant a tots els criminals i la gent que evita la justícia. Les morts inusitades de tants criminals a nivell global criden l’atenció de tots els cossos policials i de seguretat que acorden contractar L, el millor detectiu del món. La trama gira completament en la lluita psicològica de L per atrapar en Light (a qui la gent apoda Kira, una variant de Killer en japonès) mentre ell intenta descobrir el nom real del seu perseguidor.

Dins el meu pòdium particular de sèries, aquest anime es troba en una posició molt elevada. I no es pot dir que sigui un consumidor novell de sèries (Lost, Mad Men, Roma, Battlestar Galactica, West Wing, Game of Thrones... han passat per les meves mans). El que realment m’atrapa d’aquesta sèrie es basa en el desenvolupament del guió, perfectament orquestrat per desenvolupar les lluites entre els excepcionals intel·lectes dels dos protagonistes, una animació molt per sobre d’altres anime i una banda sonora excepcional. Personalment voldria destacar un últim factor. L és el millor personatge de ficció que he tingut la sort de veure.

I això és dir molt.

Si Death Note no fos anime i l’hagués realitzat HBO estaríem parlant d’una de les millors sèries de la història.

Escrit per Hari Seldon

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda