1

Defiance, de més a menys

defianceposterEn el moment de l’estrena vaig parlar molt bé de Defiance, la nova aposta de SyFy per la ciència-ficció. Orfes de Stargate, Battlestar Galactica, Farscape i d’altres sèries que omplissin el buit galàctic la creació de SyFy venia per alimentar aquesta necessitat.

En el seu dia i després de veure els primers capítols vaig decidir apostar per ella. Tenia aquest toc a sèrie feta amb pocs recursos que l’acostava molt a les sèries dels 90 (Farscape, Babylon 5) però amb la tecnologia d’avui dia. A més l’argument era bastant atractiu, un seguit d’espècies alienígenes conegudes com a Votans arriben a la Terra per buscar una nova llar després de la desaparició del seu planeta. Alguns decideixen integrar-se de forma pacífica, d’altres no.

Aquest argument s’enriquia amb una guerra que va enfrontar humans i votans abans de la treva i que deixa antics rancors i odis entre els protagonistes (molt a la línea Firefly).

defianceirisaEl problema és que de passar a una sèrie d’entreteniment on a cada capítol veiem un petit enfrontament que ens ajudava a conèixer la societat i els personatges vam passar a una sèrie que es decantava per conspiracions polítiques i lluites pel poder. Un canvi al qual Defiance no s’ha adaptat i que només està a l’abast d’algunes escollides com Battlestar Galactica. Una sèrie política ja és complicada per ella mateixa, si a sobre afegeixes ciència-ficció has de ser molt bo per resultar atractiu i els Defiance no ha estat a l’altura.

No és una sèrie dolenta (tot i la davallada des de meitat de temporada), es deixa veure i passa prou bé però crec que s’han avançat massa en intentar donar-li més profunditat de la que té. Si volien afegir el to polític millor esperar una o dos temporades com va fer Stargate, començar uns anys com una sèrie de capítols auto conclusius i anar donant profunditat a mesura que passa el temps.

Amb la intenció de crear un univers gran i complex han aconseguit fer una barreja que no arriba enlloc.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

One Comment

  1. En el meu cas tot el contrari tinc unes moltes ganes de veure la segona tempora, si a l’inici no em va enganxar gens o molt poc ara el final m’ha encantat.

Comments are closed.