1

Defiance, de més a menys

defianceposterEn el moment de l’estrena vaig parlar molt bé de Defiance, la nova aposta de SyFy per la ciència-ficció. Orfes de Stargate, Battlestar Galactica, Farscape i d’altres sèries que omplissin el buit galàctic la creació de SyFy venia per alimentar aquesta necessitat.

En el seu dia i després de veure els primers capítols vaig decidir apostar per ella. Tenia aquest toc a sèrie feta amb pocs recursos que l’acostava molt a les sèries dels 90 (Farscape, Babylon 5) però amb la tecnologia d’avui dia. A més l’argument era bastant atractiu, un seguit d’espècies alienígenes conegudes com a Votans arriben a la Terra per buscar una nova llar després de la desaparició del seu planeta. Alguns decideixen integrar-se de forma pacífica, d’altres no.

Aquest argument s’enriquia amb una guerra que va enfrontar humans i votans abans de la treva i que deixa antics rancors i odis entre els protagonistes (molt a la línea Firefly).

defianceirisaEl problema és que de passar a una sèrie d’entreteniment on a cada capítol veiem un petit enfrontament que ens ajudava a conèixer la societat i els personatges vam passar a una sèrie que es decantava per conspiracions polítiques i lluites pel poder. Un canvi al qual Defiance no s’ha adaptat i que només està a l’abast d’algunes escollides com Battlestar Galactica. Una sèrie política ja és complicada per ella mateixa, si a sobre afegeixes ciència-ficció has de ser molt bo per resultar atractiu i els Defiance no ha estat a l’altura.

No és una sèrie dolenta (tot i la davallada des de meitat de temporada), es deixa veure i passa prou bé però crec que s’han avançat massa en intentar donar-li més profunditat de la que té. Si volien afegir el to polític millor esperar una o dos temporades com va fer Stargate, començar uns anys com una sèrie de capítols auto conclusius i anar donant profunditat a mesura que passa el temps.

Amb la intenció de crear un univers gran i complex han aconseguit fer una barreja que no arriba enlloc.

 

Per si ho vols compartir...Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

One Comment

  1. En el meu cas tot el contrari tinc unes moltes ganes de veure la segona tempora, si a l’inici no em va enganxar gens o molt poc ara el final m’ha encantat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *