Deixeu de tocar-me els clàssics

chrisprattQue Hollywood va curt d’idees és una cosa que fa anys que sabem, adaptacions de llibres o còmics, històries vistes mil i una vegades i, des de fa uns anys, remakes o reboots de pelis que en el seu moment van tenir més o menys èxit i que es reinventen per atraure un públic més jove a les pantalles i així generar més diners. Doncs personalment en començo a estar una mica fart. Si aquest públic no sap valorar un clàssic perquè sembla vell, està antiquat o els fa gràcia la roba que porten potser és aquest públic qui té un problema, no la peli. Hollywood deu pensar que la majoria d’adolescent són uns gilipolles incapaços de valorar una peli de fa 25, 20 o 30 anys; segur que n’hi ha alguns que són incapaços de fer-ho però no per culpa d’aquests hem d’anar violant o pervertint pel·lícules que van marcar una generació, concretament, la meva generació. Nosaltres vam tenir les aventures d’Indiana Jones, la socarroneria de Snake Plissken o les aventures dels Caçafantasmes, si les noves generacions no són capaços de veure les qualitats d’aquestes pelis doncs que s’espavilin i ja s’ho faran amb els seus vampirs brillants de Crepúsculo o les seves descafeïnades pelis de terror.

Tot això ve donat per la presentació aquesta setmana del càsting pel remake femení dels Caçafantasmes i el rumor que situa Chris Pratt com a nou Indiana Jones.

ghsotbusters

Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate Mckinnon i Leslie Jones es posaran a la pell d’unes caçadores de fantasmes posant al dia la genial peli interpretada per Bill Murray, Dan Aykroyd i el desaparegut Harold Ramis. Amb el càsting sol ja podem imaginar que voldran convertir la nova versió en una comèdia pel gran públic i normalment ja sabem que significa això: que no fa puta gràcia. El més trist de tot serà que per molta gent aquestes quatre noies seran els caçafantasmes i desconeixeran totalment l’original com passa ara amb Chris Pine i el Capità Kirk.

El cas d’Indiana Jones és una mica diferent. No veig malament a Chris Pratt en una peli d’aventures però no cal que sigui el professor Jones. Harrison Ford és i sempre serà el doctor Jones, si voleu fer alguna cosa amb Chris Pratt podeu crear un nou personatge, si la història és bona la gent s’enganxarà i si és dolenta no llançareu a la basura la memòria d’un personatge mític.

En definitiva, si Hollywood vol atraure públic que es treballi les històries, que inventi personatges prou atractius per enganxar una nova generació de cinèfils i deixi en pau els que ja ho som. Veritat que tots posaríem les mans al cap amb una nova reescriptura de El Quixot, El petit Príncep o altres clàssics de la literatura? Doncs deixeu de tocar-me els collons reinventant pelis que van marcar la meva adolescència.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda