Del interior (El crit de les ultracoses)

interior_portadaEn el marc de l’Acocollona’t, El Festival de cinema Fantàstic i de Terror de Girona, hem pogut veure l’estrena de Del interior, el curt d’en David Ruiz basat en l’univers de la seva primera novel·la.

Si recordeu fa uns mesos us vaig parlar d’El crit de les ultracoses, primera novel·la del guionista i realitzador (entre moltes altres coses) David “Callahan” Ruiz que em va deixar molt bon regust de boca (podeu llegir aquí la crítica). Al final vaig expressar les ganes de viure més aventures al costat de l’inspector Costa, el protagonista de la novel·la, doncs bé, el meu desig s’ha complert en part, David Ruiz ens torna a l’univers de les ultracoses però canviant de format i amb una història prèvia a la novel·la. Del interior és l’últim curtmetratge del realitzador empordanès i que posa en imatges l’imaginari adquirit durant la lectura.

En David Ruiz té una àmplia experiència en el món del curtmetratge que podeu trobar en el seu canal de vimeo i això es nota a Del interior. El curt sap mantenir el ritme i l’atenció al llarg dels 12 minuts que dura i, sense ser un curt de terror, és capaç de generar crear una atmosfera angoixant. En David Ruiz també s’envolta d’un bon grup d’ajudants/col·laboradors que demostren que amb pocs recursos però amb gent amb ganes de treballar i que s’estimen el món del cinema es poden fer grans coses. La bona mà de tots ells i l’imaginari cinematogràfic del mateix Ruiz ens ofereixen escenes com la de l’inici del curt, una introducció que els qui hem llegit la novel·la entenem al moment i els nouvinguts els serveix per situar-se a la trama del curt. Intercalant fragments d’un programa fictici de televisió amb antenes de la ciutat en David Ruiz ens introdueix deforma subtil a l’imaginari del món de les ultracoses. El curt només baixa una mica de ritme en el moment de la festa on es perd una mica la intensitat que ens acompanyava des del principi però que al mateix temps ens regala un dels millors, a l’hora que inquietants, moments del curt de la mà de la Marta Prieto (protagonista absoluta del curt). Ella, el televisor i la mirada final són d’aquells moments que queden gravats encara que faci estona que l’has vist.

interior3

Del interior és un bon curtmetratge format per bons ingredients, una bona història dins d’un univers ric, una bona interpretació, bons efectes (especial atenció al disseny de l’ultracosa) i una banda sonora que et submergeix al moment a l’ambient angoixant que vol transmetre però, per sobre de tot, es noten les ganes d’una persona a qui li agrada el cinema i està decidit a tirar endavant tot i les dificultats que comporta aquest món.

Tant si heu llegit el llibre com si no gaudireu del curtmetratge. Si l’heu llegit us ampliarà l’univers de les ultracoses i la visió que té el propi Ruiz de les seves criatures, si no l’heu llegit veureu una bona història que potser us farà entrar ganes d’agafar el llibre per veure com segueix. Sigui com sigui, llarga vida a les ultracoses.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda