0

Designated Survivor

Es coneix com a Successor designat a aquell membre del govern americà que es queda tancat en un lloc segur i secret quan el President, el vicepresident i la plana major de la línea successoria es troben reunits en un mateix lloc com ara durant el Discurs de l’Estat de la Unió. Aquest és el punt de partida de Designated Survivor, una sèrie que vaig deixar passar en el seu moment i ara estic devorant sense aturador.

Durant el discurs de l’Estat de la Nació una explosió acaba amb la vida del president dels Estats Units i de tots els membres del govern. L’únic supervivent és en Tom Kirkman (Kiefer Sutherland), el secretari d’habitatge  que havia estat escollit com a successor designat.

Parlar d’una sèrie que es va estrenar fa més d’un any i mig fa que sigui complicat ser original en el que dius però tampoc és la meva intenció ser-ho: Designated survivor és una barreja entre The west wing i 24. Una combinació que sembla difícil d’equilibrar però que David Guggenheim aconsegueix fer funcionar. La sèrie barreja moments d’acció trepidants, centrats en la investigació de l’atemptat amb moments més d’intriga política quan la sèrie posa el focus en la trama de la presidència dels Estats Units.

Tampoc seré original a l’hora de valorar les interpretacions. Kiefer Sutherland jubila Jack Bauer per donar pas a Tom Kirkman però les semblances entre les dues sèries fan que molt sovint esperis trobar l’antic agent de la UAT prendre el control de la situació. Kirkman és un personatge diferent, més diplomàtic, confiat i dialogant, que Bauer però també té un caràcter fort que deixa sortir en comptades ocasions. Són en aquests moments que l’ombra d’en Jack Bauer apareix breument a la mirada d’en Tom Kirkman.

La sèrie enganxa des del primer minut i juga molt bé amb els cliffhangers i t’empeny a veure un capítol darrere l’altre. Aquest ritme de la primera temporada es veu una mica trencat durant la segona. Encara a mitja temporada trobo a faltar una columna vertebral que uneixi aquesta segona i li doni un objectiu concret. La primera temporada se centrava en la conspiració per derrocar el govern americà i les primeres passes de Kirkman com a president. Aquesta segona insinua una conspiració política però no l’acaba de definir i sembla que vagi donant pals de cec. Faltarà veure com segueix però ara per ara aquesta temporada està una mica per sota que l’original.

A tots aquells que us agradin les trames polítiques, conspiracions i les intrigues no us podeu deixar perdre Designated Survivor.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *