Destrossant mites. Arma Letal i MacGyver

macgyver weaponVivim en una època d’un elevat consum televisiu i com és normal les cadenes i productores busquen sota les pedres propostes per atraure i atrapar a un públic amb més oferta que mai. El cinema fa anys que busca idees d’on sigui i la televisió no s’està quedant enrere.

Aquesta setmana passada n’hem patit tres exemples, dues adaptacions de cinema a televisió i una reinvenció d’un clàssic televisiu. Tinc pendent The Exorcist però he pogut veure Lethal Weapon i MacGyver i només us puc donar un consell: allunyeu-vos el més possible d’elles.

De la mà de la FOX i produïda per McG ens arriba la versió televisiva de Lethal weapon. El clàssic de Richard Donner destrossat en poc més de cinc minuts. La sèrie agafa la idea bàsica de la pel·lícula i la converteix en una sèrie amb un pilot sense ànima, amb una discutible direcció i una pèssima interpretació. El llistó deixat per Mel Gibson i Danny Glover és molt alt però el que fan Damon Wayans i Clayne Crawford hauria de ser delicte. El primer no fa res acceptable des de 1991 quan va coprotagonitzar El último boy scout amb Bruce Willis i el currículum, de Crawford és tant llarg com buit. En un principi això no hauria de ser determinant però si ho són les seves actuacions. El personatge de Roger Murtaugh (Damon Wayans) és una trista paròdia de l’original i el Martin Riggs de Crawford no és més que un bufó sense gràcia. A més la química entre els dos és nul·la, igual que la capacitat dramàtica de Clayne Crawford.

weapon2

El guió del pilot beu directament de la primera pel·lícula. Els canvis que s’introdueixen no fan més que empitjorar-ho tot. Com a petita esperança ens queda pensar que potser la sèrie agafa caràcter propi quan s’allunyi de la pel·lícula amb el pas dels capítols però el càsting serà un gran pes a superar.

Si Lethal weapon adapta una pel·lícula a la petita pantalla, MacGyver fa un reinici de la sèrie protagonitzada a finals dels 80, principis dels noranta per Richard Dean Anderson. Aquesta versió de la CBS ens presenta un MacGyver més jove i molt més tecnològic, clarament pensat per atraure un públic adolescent. Tot el que era enginy i imaginació, es converteix en aquesta versió en tecnologia i suport tècnic.

MacGyver no aporta res de nou, es limita a explotar una fórmula explotada en mil sèries procedimentals utilitzant un nom conegut com a esquer.

macgyver2

Ara Angus MacGyver (amb la cara de Lucas Till) ja no treballa sol, al seu costat té un equip de suport que l’ajuda i l’aconsella. Gran part de l’essència de MacGyver es perd només amb aquest punt. Aquesta nova versió es decanta més cap a un nou CSI o Criminal Minds que a un homenatge a la sèrie original.

En ambdós casos ens trobem amb dues sèries de nivell molt baix que, a més a més, embruten el nom i record que tenim d’un mite del cinema i un de la televisió. Tranquil·lament es podien dir diferent i deixar en pau els clàssics. Si és un intent d’atraure el públic d’abans estem davant d’un intent fallit, si el que volem és atraure públic jove cal esforçar-s’hi molt més

Entenc la necessitat de crear noves propostes i fer-ho ràpid però això no justifica poder fer qualsevol cosa.

Avui en dia MacGyver es veurà antiquada o passada de moda però es veurà amb personalitat i un caràcter propi, el mateix es pot dir de Lethal weapon. Serà un miracle si d’aquí a deu anys algú recorda aquestes noves versions televisives.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda