Devilman Crybaby

La distància cultural que tenim amb el Japó és més gran que la distància física que ens separa. Les seves tradicions, mitologies i costums conformen un imaginari totalment diferent del nostre que ens obliga a fer un esforç extra per entendre’l de forma correcta. Jo ja fa temps que vaig veure’m incapaç de fer-ho i em limito a acceptar aquesta diferència com una discapacitat que no em permet valorar amb objectivitat el cinema oriental, sigui d’animació o d’imatge real.

Devilman crybaby és l’adaptació anime del manga homónim de Go Nagai. 10 episodis de 25 minuts on s’explica la història de l’Akira Fudo, un jove que resisteix la possessió d’un dimoni i es converteix en un Devilman (dimoni amb cor humà) i s’enfrontarà al retorn al món dels humans dels dimonis.

Sexe, violència i personatges grotescos són els trets característics d’una història molt interessant però que no em va enganxar per l’estil de l’anime. Estic segur que una versió més occidental m’hauria enganxat molt més però això no és problema de la sèrie, és problema meu.

Malgrat que no és difícil acostumar-s’hi i tenir una evident millora amb el pas dels capítols l’estil visual de Devilman tira bastant enrere a primer cop d’ull. El dibuix de Devilman és bastant característic i amb un estil molt personal que pot agradar o no. El punt àlgid d’aquest estil el podem veure en la col·lecció de dimonis que apareixen. Un seguit de criatures estranyes i deformes que semblen sortides d’una ment extremadament pertorbada. Personalment no és el meu estil.

Devilman crybaby ha rebut molt bones crítiques i la seva recepció ha sigut molt bona per part dels espectadors però no seria dels animes que aniria recomanant. Com he dit al principi segurament es tracta més de la meva incapacitat d’acceptar o entendre un estil i un imaginari que s’allunya molt del meu més que de la qualitat de la sèrie. Com que hem vingut a jugar i no a sumar-nos a l’opinió general us deixo dient que Devilman crybaby no m’ha agradat. Amb excepció del final; el final és atrevit i extraordinari.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda