Dirk Gently’s holistic detective agency

dirk1El més senzill seria definir Dirk Gently com una comèdia però això seria un greu error. No només per la sèrie, també per tots aquells que s’acostin a la sèrie pensant trobar un entreteniment  habitual. Dirk Gently és molt més que una comèdia. És comèdia, barrejada amb ciència-ficció i amb un bon grapat de surrealisme. El més normal és que durant els cinc o sis primers capítols no entenguis res del que està passant (i això que només en té vuit) però si et deixes portar pel seu univers no podràs deixar de mirar-la. El primer que vaig pensar al cap d’uns capítols és que Dirk Gently és una estranya barreja d’Utopia amb Doctor Who.

Basada en les novel·les homònimes de Douglas Adams la sèrie segueix les investigacions d’en Dirk Gently per resoldre un assassinat. Acompanyat del seu ajudant, el mètode per resoldre casos d’en Dirk consisteix en esperar que passin coses i deixar-se portar per la casualitat.

La sèrie ja havia tingut una adaptació televisiva de la mà de BBC Four però ara la unió de Netflix amb BBC America i el nom de Max Landis com a creador li han donat renom arreu del món. En els papers protagonistes tenim el poc conegut Samuel Barnett com a l’extravagant Dirk Gently i Elijah Wood que clava el personatge de l’ajudant però del qui tinc la sensació que sempre interpreta el mateix paper. No cal desmerèixer el paper de la resta de personatges que tot i no ser els principals juguen un rol molt important en la trama i són tant o més importants (i surrealistes) que els protagonistes.

dirk3

El millor que es pot fer és acostar-se a Dirk Gently sense gaire informació per tal de deixar-se sorprendre per les trames i els girs de guió però també conscients que si no t’atrapa passats dos o tres capítols el millor que es pot fer es deixar-la enrere. Netflix i BBC America ja han confirmat una segona temporada de 10 episodis per continuar amb les aventures de l’extravagant detectiu.

Dirk Gently és una bona sorpresa per acabar l’any, una sèrie fresca, original i divertida que no us deixarà indiferents.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda