0

Doctor Who. Primeres impressions

Doctor WhoCada nova temporada de Doctor Who representa l’inici d’una nova aventura pels seguidors de la mítica sèrie britànica però quan ens enfrontem a un canvi de Doctor aquest inici implica molt més. A diferència d’altres sèries o pel·lícules, un canvi de protagonista a Doctor Who no només significa un canvi d’actor que interpreta un mateix paper, en aquest univers implica un canvi d’actor que interpreta un mateix paper però convertit en un personatge totalment diferent.

Cada Doctor representa un nou inici, un nou to a la sèrie i un nou procés d’adaptació, tant per l’actor com per als seguidors de la sèrie. No ens enganyem, la sèrie ens encanta però tots tenim un Doctor preferit. Entre William Hartnell, Patrick Troughton, Jon Pertwee, Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker o Sylvester McCoy de l’època clàssica, Christopher Ecclestone, David Tennant (el millor), Matt Smith, Peter Capaldi o l’actual Jodie Whittaker de l’època actual o, fins i tot, els puntuals Paul McGann o John Hurt sempre n’hi ha un que ens agrada més.

Aquesta onzena temporada ha vingut acompanyada del canvi de Peter Capaldi per Jodie Whittaker amb una falsa polèmica sobre el canvi de gènere del Doctor. Una polèmica totalment estúpida i, més encara, parlant d’un personatge com el Doctor. El Doctor és el Doctor, no importa si en l’exterior és un home, una dona o un silurià. No recordo cap polèmica amb l’Amo però suposo que tots aquells que han posat el crit al cel no tenen ni idea del que estic parlant perquè no deuen haver vist Doctor Who en la seva vida.

Doctor Who

Un cop vistos els quatre primers capítols he pensat que era el moment per fer una petita valoració d’aquesta nova temporada. El final de l’anterior no només significava l’adéu a Peter Capaldi i Pearl Mackie, també era el comiat de Steven Moffat com a showrunner i productor executiu de la sèrie i l’entrada de Jodie Whittaker com a protagonista i Chris Chibnall com a showrunner. Tot i tenir moments memorables, les últimes dues temporades havien sigut força irregulars, sobretot degut a un Moffat massa dispers i un Peter Capaldi poc aprofitat pel que aquesta renovació era molt esperada.

Passats aquests primers capítols d’adaptació i assentament tot sembla indicar que Chibnall busca un retorn als orígens amb capítols independents que, per ara, només tenen als protagonistes com a fil conductor però que ens portaran a una trama principal ben aviat. Ara que ja tenim el grup reunit – Team Tardis com l’anomena el mateix Doctor – i hem format el nucli humà que liderarà la temporada toca mostrar el motiu que ens farà avançar. A la comic-con de San Diego, Chibnall va anunciar que la temporada estaria formada per capítols individuals però en cap moment va dir independents pel que tots esperem alguna trama central. La presentació ha sigut més que correcte, amb dos primers capítols brillants i dos capítols correctes però que ens han permès aprofundir més en el caràcter del nou Doctor i dels seus tres acompanyants.

Doctor who

Pel que fa a Jodie Whittaker, les primeres impressions són molt bones i més encara quan personalment li veig un aire a Tennant que encara em fa ser més fan. Whittaker no imita Tennant però té aquell somriure burleta tan típic de l’actor britànic i aquell estil burleta, caòtic i despistat però amb un fons greu que també tenia desè Doctor junt amb un gran desig de formar un vincle humà amb els seus acompanyats. Si el Doctor de Tennant va tenir una profunda relació amb la Rose, el de Whittaker forma una família amb en Ryan, la Yaz i en Graham. Tot i això és molt injust comparar el treball de Whittaker amb el de Tennant, ella ha creat el seu personatge i l’interpreta de forma magistral però no puc evitar enyorar el meu Doctor preferit. El rumb que Chibnall li està donant a la sèrie sembla indicar que veurem un Doctor més humà, amb reaccions més properes.

Tot sembla indicar que ens trobem davant d’una nova proposta que vol recuperar l’esperit original tornant als elements més bàsics però més representatius de la sèrie.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *