Doctor Who – Temporada 9

doctor_who3Sóc fan del Doctor, ho sóc des de fa temps i ho seguiré sent per molts anys però això no impedeix que no em senti del tot còmode amb el que està passant des de fa un parell de temporades.

Cada canvi de Doctor significa un procés d’adaptació, canvien les formes i canvien les reaccions però sempre li acabes trobant un punt. Aquell detall que t’enganxa a la sèrie i et permet seguir viatjant amb la TARDIS. Des de fa dues temporades és més complicat trobar aquest detall. Mentre tens la sensació que Peter Capaldi és (o pot arribar a ser) un magnífic Doctor també tens la sensació que Moffat no l’està aprofitant el suficient.

En aquesta novena temporada m’ha passat el mateix que la temporada anterior, té moments espectaculars i capítols que quedaran entre els millors de la sèrie però no acaba de funcionar com a conjunt. Li falta alguna cosa que uneixi, una història que englobi tota la temporada. És evident que hem tingut una trama principal, la història d’Ashildir ens ha acompanyat gran part de la temporada, igual que ho ha fet la relació entre el Doctor i la Clara i, al final de tot, la llegenda de l’Híbrid però ja fa temps que Steven Moffat s’encaparra a complicar les coses de tal manera que fa difícil mantenir l’atenció en un argument sòlid.

Com he dit al principi aquesta temporada hem tingut capítols i moments inoblidables. Haven Sent és un d’aquells capítols que recordarem sempre, Face the Raven té un dels moments més emotius de la sèrie i The Magician’s apprentice té una de les millors entrades del Doctor que recordo però segueixen sent petites mostres del que pot arribar a ser però no acaba de ser.

doctor_who2

Capaldi és un gran Doctor i té molt potencial però sembla que Moffat no li acaba de treure el suc necessari. Només al final de temporada hem pogut veure fins a on pot arribar si el deixen però aquesta llibertat l’ha portat a fer una de les coses més imperdonables que li hem vist fer. Espero que el reinici que es presenta al final de temporada serveixi per centrar el Doctor i tornar-lo al lloc que es mereix.

Aquesta temporada hem tingut molt bones revelacions del Doctor, la seva relació amb els Daleks i, més en concret, amb en Davros, la relació amb UNIT i, més important, el vincle amb el Amo i Gallifrey però tinc la sensació que són moltes coses indivduals però cap en concret. Molts moments però una falta de conjunt. I, personalment, prefereixo una sola trama central de gran nivell més que petites trames individuals.

doctor_who1

Per acabar només fer un petit apunt (homenatge) a la Clara Oswald. La noia impossible ens ha deixat i puc dir que només la trobaré a faltar en part. Mai he acabat d’entendre o veure clara la relació entre ella i el Doctor però reconec que ens ha proporcionat molt bons moments. Ara en toca esperar qui i com serà el nou passatger de la TARDIS de cara a la desena temporada.

Espero que les properes temporades conservem la guitarra de Capaldi però per sort hem perdut les ulleres i tornat al tornavís sónic.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda