El declivi dels Winchester

A menys que siguis un fan acèrrim dels germans Winchester (si ho ets ja pots deixar de llegir) crec que estaràs d’acord amb mi que últimament Sobrenatural fot fàstic. No ens enganyem, mai la definiríem com un dels referents de la televisió actual però com a mínim era una sèrie entretinguda i et podia fer passar una bona estona.

L’argument de Sobrenatural no és res de l’altre món. Dos germans, pols oposats, que lluiten contra les forces del mal que viuen amagades entre nosaltres. Ras i curt, suficient per 40 minuts d’entreteniment amb brometes fàcils i algun que altre efecte especial que va millorant al llarg de les temporades. Un argument suficient per aguantar cinc temporades, que era el límit marcat per el seu creador (Eric Kripke), però no suficient per allargar més temporades desprès de veure el xec que The CW Network li va posar al davant per continuar exprimint la gallina dels ous d’or (la cadena acabava de finalitzar Smallville i no es podia permetre perdre una altre sèrie que enganxava al públic adolescent).

La cinquena temporada donava un final més que digne als Winchester. El sacrifici d’en Sam (Jared Padalecki) i l’inici d’una nova vida d’en Dean (Jensen Ackles) tancaven de forma satisfactòria les aventures dels Winchester. Podíem oblidar els dos germans i, amb el temps, recordar la sèrie amb un somriure i un bon record. Ara ja no. Un cop vistes la sisena i la setena temporades el que ens queda és un record amarg del que era una bona sèrie i s’ha convertit en paròdia d’ella mateixa.

Tant la sisena com la setena temporada pateixen els mateixos problemes. La història no enganxa ni s’aguanta per enlloc i la relació entre els dos germans es repeteix. El pitjor no és això. Des del principi Sobrenatural és una sèrie que es prenia a ella mateixa mig en broma, alguns dels millors capítols són homenatges a pel·lícules/sèries o paròdies de la pròpia sèrie (el capítol The Monster at the end of this Book on descobreixen que són personatges d’uns llibres de ficció és molt divertit). El problema és que al llarg de les dues últimes temporades els capítols “de broma” han agafat més importància i han deixat de ser un contrapunt ocasional a convertir-se en la principal base de la sèrie. I una sèrie no pot viure com una paròdia del que era. Una sèrie que vol viure molt de temps s’ha de saber reinventar i explorar noves maneres d’atraure al públic. De moment Sobrenatural no ho està aconseguint i dubto que pugui aconseguir-ho tot i haver renovat per una vuitena temporada.

En definitiva, si no l’has vist mai i tens temps lliure pots veure fins a la cinquena temporada i et garanteixo que passaràs una bona estona però no vagis més endavant o et començaràs a adonar de que els efectes potser no són tan bons com semblaven, que els dos actors són menys expressius que en Keanu Reeves i tot el carinyo que els havies agafat al llarg de cinc temporades se n’anirà a la merda per l’afany de guanyar peles de quatre malparits.

 

Escrit per directorfrustrat

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda