El despertar del Leviatán

Aquest any vam decidir obrir el blog de manera ocasional a altres vicis dels que escribim. Fins ara hem dedicat dues entrades al món del videojoc i ja tenia ganes de tocar un tema que també ens apassiona bastant: la literatura. Fent intrusisme laboral als amics de El biblionauta, avui vull parlar de novel·la de ciència-ficció amb El despertar del Leviatán.

Fa uns mesos us recomanava molt The Expanse, sèrie del canal Syfy que es basa en els llibres de James S.A. Corey (pseudònim de Daniel Abraham i Ty Franck) i avui toca recomanar encara més la novel·la.

Igual que amb la sèrie de televisió, El despertar del Leviatán respira un aire de realitat molt intens tot i tractar-se de ciència-ficció. Era molt fàcil caure en explicacions complexes i difícils de seguir pel lector però no és el cas. Per molt estrany que pugui resultar el que estem llegint està explicat de tal manera que ens sembla el més normal del món.

En realitat El despertar del Leviatán està ambientat en un futur i a l’espai com podria estar-ho a la Terra actual o en diferents nacions en un passat real o fictici. L’ambientació és una simple excusa per explicar una història de conspiracions, intrigues i personatges, sobretot una història de personatges.

La novel·la està estructurada des de dos punts de vista. Per un costat tenim en James Holden, tripulant  de la Canterbury i en Joe Miller, un policia de l’estació espacial Ceres. Dos personatges sense cap punt en comú que veuran com les seves vides canvien radicalment i acaben embolicades en una conspiració de grans dimensions. La trama es va desenvolupant alternant el punt de vista dels dos protagonistes però no per això descuida els secundaris. Un dels punts fort de la novel·la és la capacitat d’empatitzar molt ràpidament amb els seus personatges. Igual que passa amb sèries com Firefly la relació entre els personatges és tan fluida que molt ràpidament passen a formar part d’una família pel lector. No són personatges individuals als quals passen coses, són un grup que es complementa i que funcionen bé sols però funcionen millor junts.

 El despertar del Leviatán és ciència-ficció barrejada en política i novel·la negra. Un còctel molt ben equilibrat que et manté atrapat al llarg de les pàgines. No puc fer més que recomanar-la sense parar.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda