0

El día de mañana

La casa de papel, El ministerio del tiempo i ara El día de mañana, la ficció espanyola s’està posant les piles per competir amb tota l’oferta que rebem a través de les múltiples plataformes televisives. Mariano Barroso adapta la novel·la d’Ignasio Martínez de Pisón i ens explica la vida d’en Justo Gil (Oriol Pla), un jove d’origen humil que arriba a Barcelona sense feina ni diners i comença a buscar-se la vida. Al llarg del seu camí es creuarà amb la Carme Román (Aura Garrido), que es convertirà en l’amor de la seva vida.

La sèrie està ambientada durant els anys 60 i 70 i mostra l’evolució d’una Espanya en ple franquisme fins a l’inici de la democràcia. Durant aquest període en Justo Gil s’anirà creuant amb tot de personatges que formaran part de la seva vida i que aniran afectant la seva manera de veure el món.

El día de mañana és una història de personatges, uns personatges plens de matisos i que van evolucionant al mateix temps que evoluciona la situació política del país. Una de les grans virtuts de la sèrie és fer atractius tots els seus protagonistes, uns personatges que viuen en aquella franja de gris d’un país que està canviant i no sap segur quin camí seguirà. Tots tenen la seva part fosca i la seva part amable que els converteix en personatges odiats o estimats en funció del moment. De tots ells el que més destaca és Justo Gil, protagonista indiscutible de la sèrie interpretat de manera brillant per l’actor Oriol Pla. És un d’aquells personatges que passaran a formar part de l’imaginari televisiu espanyol. Al seu costat, Aura Garrido i Jesús Carroza posen rostre a dos grans secundaris que influeixen de manera indiscutible en l’evolució d’en Justo Gil.

La sèrie està formada per sis capítols d’uns 50 minuts de duració i està estructurada a partir de flashbacks que ens van proporcionant informació del passat d’en Justo Gil. Aquesta manera de narrar la història augmenta la intriga i fa encara desperta més interés a descobrir el passat del protagonista. També ens serveix per donar un petit cop d’ull a l’evolució dels personatges i veure com ha canviat la seva vida amb els anys.

El día de mañana enganxa des del primer moment i et deixa amb ganes de més a cada capítol.  És una gran sèrie amb una gran història i uns magnífics personatges que no us podeu deixar perdre.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *