0

El millor del E3 segons l’Àlex

S’ha acabat l’E3. Un esdeveniment que aquest any s’esperava amb gran interés, ja que era el de la presentació de la nova Xbox (anomenada Xbox One X), el primer E3 de la Switch i on Sony havia de mantenir la seva posició de lideratge. Això sempre des d’un punt de vista de marques productores de hardware, ja que EA, Bethesda i UbiSoft també han estat molt presents. Deixem per un altre post el resum i valoració de cadascun dels actors principals a la fira més important de videojocs, que avui em vull centrar en aquells jocs que més m’han impressionat, i que m’han fet dir: SHUT UP AND TAKE MY MONEY.

Super Mario Odissey (Nintendo Switch)

Nintendo ho ha tornat a fer. Fa més de 30 anys que fan Mario (parlant sempre de plataformes) i encara tenen la capacitat de continuar innovant. Un cop més la princesa Peach ha estat raptada per en Bowser però en aquest cas es vol casar (???), i òbviament en Mario ho ha d’impedir. Per afrontar aquest nou repte ens trobarem que en Mario visitarà diferents mons temàtics molt més grans que en anteriors edicions, recuperant una essència més semblant a la del Super Mario Sunshine (Gamecube). A més tindrà un company nou en forma de fantasma que es troba en el seu barret que li permetrà introduir-se en quasi qualsevol element del joc (goomba, taxis, T-rex) per aconseguir les seves habilitats. Una senzilla idea i de cop li dónes unes possibilitats infinites a en Mario. Com sempre, Nintendo, demostrant que per ells la jugabilitat és primordial. Jo només demano que sigui un joc molt més ambiciós que el Super Mario 3D world de WiiU que serà recordat d’aquí a uns anys com a mediocre dins la saga. El tindrem el 27 d’octubre d’aquest any.

Dragon Ball FighterZ (Familia PS4/Familia Xbox/PC)

Un somni fet realitat. A més, un somni en el qual ja hi havíem deixat de creure. Un joc en 2D programat per uns virtuosos artístics com són Arc System Works, que no només entra pels ulls sinó que sembla que tindrà una profunditat jugable. El joc es basa a escollir per lluitar 3 personatges per combat, que es poden alternar o que substitueixen un personatge caigut i amb escenaris destructibles. No s’espera una plantilla molt extensa, però el que sí que s’espera és que enlloc d’haver-hi 5 opcions de Son Goku, hi hagi menys personatges però molt més diferenciats. Dediqueu 2 minuts a mirar el tràiler i feu com que li ensenyeu al vostre “jo” de 16 anys. Impressionant. S’espera per 2018

 

Anthem (Familia PS4/Familia Xbox/PC)

Una bèstia parda. El nou joc de Bioware (la divisió que s’ha quedat els bons, no els que han fet Mass Effect: Andromeda) que es va presentar amb un teaser a l’EA play, però que no s’ha vist en moviment fins a la conferència de Microsoft “teòricament” corrent en una Xbox One X. Recalco “teòricament” perquè dubto molt que una consola de 499€ pugui moure el que es va poder veure. I què vam veure? un shooter en tercera persona protagonitzat per soldat dins una servoarmadura (estil Halo) que es pot moure lliurement (inclús volant) per un món selvàtic. La càrrega gràfica és impressionant i la llibertat per moure’t per l’escenari m’ha deixat bocabadat. Costa creure que un joc llueixi tan bé. Anirà just si arriba a finals de 2018…i 2019…

Spiderman (Familia PS4)

Segona visita del nostre amic Peter Parker a la conferència de Sony. Per primer cop hem vist un gameplay realista de com funciona el joc. Prenent moltes idees de la sèrie Batman Arkham (desenvolupada per Rocksteady) el joc ens permet moure’ns per la ciutat de Nova York amb una llibertat molt àmplia. Amb uns gràfics bastant impressionants (assumim que l’han ensenyat per PS4 Pro), un combat àgil, i l’intent de ser bastant cinematogràfic ha estat la cirereta de la conferència de Sony. L’única cosa que em xirria és que sigui Insomniac la que el desenvolupa i no Sucker Punch que s’escauria millor. Espereu al bo d’en Peter Parker a finals del 2018. Això encara està bastant verd.

Shadow of the Colossus (Familia PS4)

Remake del títol intemporal creat per Fumito Ueda, un d’aquells títols que tinc pendents des de fa anys. Ara fa uns anys es va estrenar una versió remaster amb una neteja de cara per PS3, però en aquest cas s’ha refet el joc de zero. I espero que alguna part de la seva jugabilitat també retocada. De què va? En Wander arriba a una terra prohibida per fer un pacte amb una entitat misteriosa. Si mata als 16 colossos que viuen en aquesta zona, li retornarà la vida a una noia anomenada Mono. És legítima l’execució de 16 éssers innocents per salvar la vida d’una? Amb la sola companyia del teu cavall en un món sobri i quasi sense color, et disposes a una lluita èpica contra gegants, fent molt d’incís amb les seves rutines d’atac i defensa (que és un trencaclosques en sí mateix) per tal de matar-los a sang freda. Una obra atemporal. Espereu la seva sortida al llarg del 2018.

Menció especial per altres jocs que no tenen lloc en aquest top com Cuphead (Xbox), Yoshi (Switch), Star Wars Battlefront II (PS4 i Xbox), God of War (PS4) i Metroid: Samus Returns (3DS).

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Àlex Sànchez

Col·laborador ocasional i caòtic. Genero opinions i crítiques totalment subjectives. Utilitzo habitualment paraules malsonants. Em considero fan de Miyazaki i Hosoda. El cine i la tele són la meva quarta afició preferida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *