0

El ministerio del tiempo

ministerio3He anat força tard amb aquesta sèrie. Malgrat les bones crítiques que anava llegint per internet la meva relació amb la ficció espanyola no és gaire bona i El ministerio del Tiempo sempre quedava per darrere d’altres propostes que em semblaven més interessants. Ja us dic ara que vaig cometre un gran error.
El ministerio del Tiempo és una gran sèrie que cal veure i no deixar de recomanar. I no estic parlant de la típica frase “està prou bé per ser espanyola“, El Ministerio del Tiempo es pot posar al nivell de moltes ficcions televisives d’avui en dia.

El Ministerio del Tiempo tracta d’un organisme secret sota supervisió del govern espanyol amb capacitat d’obrir portes al passat i que vetlla per la seguretat del temps evitant que ningú pugui modificar la història per benefici propi. Per aquestes missions el ministeri recluta agents de diverses èpoques com els tres protagonistes. Rodolfo Sancho interpreta Julián Martínez, un SAMUR de l’actualitat, Aura Garrido interpreta Amelia Folch, una de les primeres dones del país en anar a la universitat i Nacho Fresneda a Alonso de Entreríos, soldat dels Terços de Flandes del segle VII. La química entre els actors i la diversitat dels personatges és un dels punts forts de la sèrie.

Mentre que l’origen de la sèrie no és del tot original – ens podem remetre a Doctor Who Quantum Leap – els arguments de cada capítol sí que brillen per la seva frescor i originalitat. Buscar el resguard del Guernica, detenir un empresari corrupte que s’ha amagat al passat o descobrir perquè en un quadre de Dalí del 1924 hi apareix una tauleta. Aquest només són tres exemples dels arguments que podem trobar al llarg dels vuit primers episodis que formen la primera temporada. Si a aquests curiosos arguments hi afegim un bon sentit de l’humor i constants referències (homenatges) a sèries, pel·lícules o llibres que molts fans del gènere d’aventures i la ciència ficció poden identificar, ens trobem davant d’una gran sèrie. L’únic inconvenient que li podria trobar és la falta d’un argument central que vertebri tota la sèrie i que m’ha fallat una mica a la primera temporada. De moment només he vist un dels tres capítols que ja s’han emès de la segona temporada i desconec si això ha canviat però crec que seria un gran encert per la sèrie.

ministerio1

El Ministerio del Tiempo és entretinguda, divertida i està tractada amb molt respecte pels seus creadors (Javier i Pablo Olivares). Llàstima que Pablo Olivares no hagi pogut arribar a veure l’èxit que ha obtingut la seva creació. No és estrany doncs que amb una sola temporada de vuit capítols la sèrie hagi creat un grup de fans molt nombrós i molt actiu a les xarxes socials.

A tots aquells que es passen capítols buscant paradoxes temporals i errors en els viatges en el temps recordeu que estem parlant d’un entreteniment de ficció. Com a ficció no sabrem si les paradoxes són reals o no fins que inventem el viatge en el temps, com a entreteniment El Ministerio del Tiempo compleix amb escreix.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *