El personatge – Alexander Skarsgard

alexander2Al llarg dels anys l’han interpretat Elmo Lincoln, John Weismüller o Christopher Lambert però ara és Alexander Skarsgard qui posa cara al personatge de Tarzan a La leyenda de Tarzan, enèsima interpretació de l’home-mico, i això em porta a convertir el seu protagonista en el personatge de la setmana.

Alexander Skarsgard és fill i germà d’actors. Fill de Stellan Skarsgard, a qui hem pogut veure a Vengadores o Nymphomaniac, l’Alexander va participar en la seva primera pel·lícula als 8 anys seguint els passos del seu pare. També va participar en papers de televisió fins als 16 quan va decidir fer un gir a la seva vida i deixar el món de la interpretació.
Als 19 anys s’allista a l’exèrcit suec i s’incorpora a la secció antiterrorista durant 18 mesos. Un cop acabat el servei militar decideix tornar als estudis.

Després d’uns anys allunyat dels escenaris decideix tornar a provar sort en el món de l’espectacle. Amb un breu pas pel Marymount Manhattan College de teatre de Nova York, l’Alexander torna a suècia on treballa en petites produccions. Durant una estança a Estats Units aconsegueix un paper secundari a Zoolander (Ben Stiller, 2001).  L’any 2004 es trasllada a Los Angeles però la major part dels seus treballs són produccions a Suècia.

alexander4

La seva explosió a Estats Units arriba l’any 2008 de la mà de dos papers de televisió. Alexander Skarsgard es començar a fer conegut amb el paper de Brad ‘Iceman’ Colbert a l’aclamada Generation Kill però és el seu paper del vampir mil·lenari Eric Northman a True Blood el que el converteix en un fenomen de masses.

L’èxit aconseguit amb la sèrie d’Alan Ball li obre les portes a molts papers en produccions americanes. Skarsgard participa a Melancolia (Lars Von Trier, 2011) al desatre de Battleship (Peter Berg, 2012) i al remake de Perros de Paja (Rod Lurie, 2012).

Mentre encara espera les crítiques al seu paper de Tarzan, Skarsgard ja prepara el seu futur. Ben aviat el podrem veure a Big Little Lies, una minisèrie de set capítols d’HBO.

Com a curiositat Alexander Skarsgard és molt fan del Hammarby IF, un club suec de futbol al qual Skarsgard va ajudar econòmicament l’any 2010 amb una subhasta d’objectes signats per ell.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda