0

El personatge – Anton Yelchin

anton2A diferència de l’anterior, aquesta setmana hi havia molt on triar a l’hora de fer el personatge. Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban (per partida doble), Simon Pegg o Zoe Saldana eren opcions perfectes però permeteu-me prescindir de tots ells i dedicar el personatge d’aquesta setmana a fer un petit homenatge al recentment desaparegut Anton Yelchin, qui era la nova cara de Pavel Andreievich Chekov a Star Trek.

Nascut l’11 de març de 1989 a Rússia, la família d’Anton Yelchin es trasllada als Estats Units quan ell té poc més de sis mesos. Patinadors sobre gel professionals, els seus pares es traslladen als Estats Units amb un permís de refugiats fugint de l’opressió que rebien al ser jueus.

La carrera d’Anton comença l’any 2000 amb petits papers en sèries i pel·lícules. En televisió debuta a Urgencias i al cinema en una pel·lícula independent anomenada A man is mostly water (Fred Parnes, 2000).  Yelchin també té petits papers a 15 minutos (John Herzfeld, 2001) i La hora de la araña (Lee Tamahori, 2001). L’any 2002 comença a despuntar amb la mini-sèrie Abducidos de Steven Spielberg però no és fins a l’any 2004 que comença a tenir els seus primers papers protagonistes amb Delitos menores (David Duchovny, 2004), Gente poco corriente (Griffin Dunne, 2005) o Alpha Dog (Nick Cassavettes, 2006).

anton3

Com acostuma a passar és un blockbuster el que el posa davant del món. L’any 2009, J.J. Abrams l’escull per ser la nova cara de Pavel Chekov a la seva versió de Star Trek (J.J. Abrams, 2009). Yelchin repeteix paper a Star Trek. Into the darkness (J.J. Abrams, 2013) i Star Trek beyond (Justin Lin, 2016), estrenada aquesta mateixa setmana. Tot i que és el personatge de Chekov el que el posa en boca de tots, Anton Yelchin participa en moltes pel·lícules entre el 2009 i el 2016. D’aquestes les més destacades són Terminator. Salvation (McG, 2009), Fright Night (Craig Gillespie, 2011), Only lovers left alive (Jim Jarmusch, 2013), Burying the ex (Joe Dante, 2014) o Green Room (Jeremy Saulnier, 2015).

anton5

Com es pot veure Anton Yelchin era un actor amb múltiples registres i capaç de passar d’un gènere a l’altra sense gaires dificultats. Amb 27 anys la carrera d’Anton Yelchin acumulava 65 interpretacions entre cinema, televisió o veus però la carrera d’aquest jove actor s’ha vist truncada recentment per un trist accident que va posar fi a la seva vida el passat 16 de juny del 2016.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *