El personatge – Jesse Eisenberg

Jesse Eisenberg - La red social - MadridAquesta setmana s’ha estrenat Café Society, la nova pel·lícula de Woody Allen amb un repartiment variat i amb molts actors i actrius amb opcions per ser el personatge de la setmana. Després de molt pensar-ho he escollit Jesse Eisenberg més per les vegades que l’hem vist en pantalla aquest any que per les seves aptituds com a actor que sembla fer sempre el mateix paper. Abans de Café Society, aquest any l’hem vist a Batman vs Superman i Ahora me ves 2.

Nascut al barri de Queen de Nova York la carrera cinematogràfica de Jesse Eisenberg no comença fins als 16 anys amb la comèdia Asuntos de família (Get real, 1999-2000) però anteriorment Eisenberg havia treballat en obres teatrals, primer a l’escola i més endavant a Broadway.

Després de la cancel·lació de Get Real al final de la primera temporada, Eisenberg va actuant en petits papers de diferents gèneres. L’any 2002 en podíem veure a The emperor’s club (Michael Hoffman, 2002), drama molt inspirat en El club de los poetas muertos al costat de Kevin Spacey. Durant els anys següents el vam poder veure a El bosque (M. Night Shyamalan, 2004), La maldición (Wes Craven, 2005), Una història de Brooklyn (Noah Baumbach, 2005) o The education of Charlie Banks (Fred Dust, 2007). És durant l’any 2009 quan li arriben els dos papers que el fan més conegut pel gran públic, primer amb Adventureland (Greg Mottola, 2009), una petita comèdia dramàtica que el portava actuar al costat de Kristen Steward i Bienvenidos a Zombieland (Ruben Fleischer, 2009), la divertida comèdia d’acció on compartia protagonisme amb Woody Harrelson i Emma Stone.

jesse3

A partir d’aquest moment el nom de Jesse Eisenberg comença a ser conegut pel públic però això no implica que tots els seus papers valguin la pena. Tots recordem el magnífic paper de Eisenberg a La red social (David Fincher, 2010) però desconeixem que abans el vam poder veure a Camp Hell (George Van Buskirk, 2010). El paper de Mark Zuckerberg a La red social li va valer una nominació als Globus d’or i una als Oscar, però també va començar a mostrar un estancament en el seu registre interpretatiu.

jesse4L’èxit de La red social tampoc va evitar la irregularitat a la carrera d’Eisenbenrg. Després de la pel·lícula de David Fincher, l’actor encadena un parell de comèdies fluixes, 30 minutos o menos (Ruben Fleischer, 2011) i Why stop now (Phil Dorling i Ron Nyswaner, 2012) fins A arribar al seu primer Woody Allen amb A Roma con amor (Woody Allen, 2012) i una de les sorpreses del 2013, Ahora me ves (Louis Leterrier, 2013) on repeteix protagonisme amb Woody Harrelson.

Amb un nom fet a Hollywood però amb un estil molt marcat, Jesse Eisenberg sembla anar alternant drames amb comèdies per evitar encasellar-se en un tipus de gènere. Després de Ahora me ves i abans de repetir personatge a Ahora me ves 2 (Jon M. Chu, 2016) el vam poder veure a Night Moves (Kelli Reichardt, 2013), El doble (Richard Aoyade, 2013), The end of the tour (James Ponsoldt, 2015) o American Ultra (Nima Nourizadeh, 2015) on torna a coincidir amb Kristen Steward i amb qui es tornarà a trobar a Café Society (Woody Allen, 2016). Aquest mateix any ha interpretat un paper que repetirà d’aquí poc, el nou Lex Luthor que hem vist a Batman vs Superman: Dawn of Justice (Zack Snyder, 2016) i que repetirà a Justice League (Zack Snyder, 2017).

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda