El problema de Total Recall es diu Desafío Total

En el meu imaginari cinematogràfic Desafío Total es troba en un racó petit i no gaire protagonista. Sí que recordo haver vist la pel·lícula algun dia per televisió i tinc gravades algunes de les imatges més icòniques del film però no em va marcar com van fer-ho altres pel·lícules de ciència-ficció. Potser és per això que saber que en feien un remake no em va traumatitzar ni em va generar els típics atac contra la indústria que tenim els amants del cinema en aquests casos. Suposo que també és per això que, malgrat no considerar-la una gran pel·lícula, he trobat que aquesta nova versió és prou digne i entretinguda.

Total Recall agafa com a base l’argument de Desafío Total (al seu temps basat en la història curta de Philip K. Dick “We Can Remember It For You Wholesale”) i l’actualitza. En aquesta versió tota l’acció es desenvolupa al planeta Terra on Europa (ara convertida en la Unió Federal Britànica) utilitza els habitants de The Colony (situada a Austràlia) com a mà d’obra barata, en comptes del planeta Mart com feia l’original. Conscient de ser un remake d’un clàssic Total Recall ofereix algunes picades d’ull a l’original cosa que demostra que, malgrat voler ser una pel·lícula per si sola, sap quin són els seus orígens.

Com és d’esperar en aquests remakes la pel·lícula s’aprofita dels avenços tecnològics d’avui en dia però és en aquest punt on podem criticar més la cinta de Len Wiseman (director d’Underworld i l’entretinguda Die Hard 4). Tot provoca una sensació de déjà-vu que et distreu una mica de la història al intentar recordar on has vist una cosa o l’altre. L’ambientació general és calcada a Blade Runner, les escenes de cotxes recorden massa a Minority report i els agents de policia tenen molt de Jo, robot i els clons de StarWars. Si som capaços d’oblidar aquestes comparacions i centrar-nos només en els efecte trobarem que estan ben integrats i ofereixen un espectacle visual increïble (molta atenció a la persecució de cotxes magnètics) que és el que demanem a aquests tipus de pel·lícules. Fins i tot es pot parlar d’una certa credibilitat tecnològica en tots els ginys que apareixen al film, fins que arriba l’escena final de The Fall. No explicaré l’escena per evitar spoliers però els que heu vist la pel·lícula estareu d’acord amb mi que en aquell punt perd tota possible credibilitat.

Respecte els actors no hi ha molt a comentar. Collin Farrell fa el mateix paper de sempre, fa la sensació que Kate Beckinsale no sap si roda una nova versió d’Underworld o una peli nova ja que la seva expressió és la mateixa i Jessica Biel passa per allà fent el paper que toca sense gaire més. Un cop dit això s’ha de reconèixer que si em poseu a Beckinsale en pantalla durant dues hores sense fer res més que està allà jo pagaré l’entrada que faci falta i aniré a comprar el DVD el dia que surt a la venda.

En fi, oblideu Desafío Total i aneu a veure Total Recall amb la ment oberta. No passarà a la història com una gran pel·lícula però us mantindrà entretinguts durant les gairebé dues hores que dura.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda