El retorn dels Gallagher

shamelessposterLa família més disfuncional d’Amèrica (amb permís dels Simpson) han tornat per una cinquena temporada. Era necessari? Segurament no però si els germans Winchester porten més de deu anys entre nosaltres, no veig perquè altres no poden fer-ho.

Shameless és una d’aquelles sèries que vaig començar a veure amb moltes ganes i recomanar bastant durant les dues primeres temporades, ara segueix sent un bon entreteniment però no passa d’aquí. És agradable anar comprovant l’estat de la família setmana rere setmana però si un dia deixo de tenir notícies seves tampoc els trobaré a faltar molt. Són com el típic veí que saludes, preguntes què tal tot i de cop i volta deixes de veure. Els primers dies et preguntaràs on és, al cap d’una setmana ja no recordaràs la seva cara.

La sèrie té un nivell prou acceptable, de fet fins i tot és entretinguda i algunes bromes/situacions continuen sent efectives però el que ja no dóna per gaire més és  la història central. Tenim a la Fiona (Emmy Rossum) amb una feina estable i  començant una relació amb un home normal que portaria estabilitat a la seva vida però al mateix temps “tontejant” amb un malote (això ho vam veure a la tercera temporada), en Lip (Jeremy Allen White) descobrint que prefereix la vida universitaria per sobre el seu antic barri (ho vam veure a la quarta temporada), l’Ian (Cameron Monaghan) vivint una intensa vida sexual sense pensar en les conseqüències (de tercera temporada)  i en Frank (William H. Macy) fent el possible per viure en un constant estat etílic (això ho hem vist totes les temporades). Així doncs què aporta una cinquena temporada? Doncs res de nou perquè no ens enganyarem, la resta de personatges són simples acompanyants als tres que he citat abans.

shameless_portada

És possible que la nova trama que implica una empresa intentant comprar els habitatges del barri pugui donar una mica d’aire a la temporada però no crec que la faci avançar gaire. Amb això tampoc vull dir que es tingui de cancel·lar la sèrie però sí que s’hauria de buscar alguna fórmula per fer-la avançar cap a algun lloc. Repetir situacions i històries fan que els personatges no puguin avançar i que veure la sèrie es converteixi més en una qüestió de costum que de ganes.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda