El Ricky Gervais més tendre

derekPer molts Ricky Gervais és només aquell humorista grassonet que es va dedicar a insultar les estrelles de Hollywood a la Gala dels Globus d’Or de fa uns anys, d’altres sabem que en realitat és un gran humorista britànic amb una llarga carrera a l’esquena i creador de grans sèries i millors monòlegs. L’humor de Ricky Gervais et pot agradar o no – alguns el troben de mal gust i d’altres el trobem genial–  però no es pot negar que és una bestia de l’humor i l’espectacle.

Creador d’Extras, The office i Life’s is too short entre d’altres, fa unes setmanes va anunciar que es retirava de la televisió per tornar als escenaris amb els seus monòlegs àcids i intel·ligents. Just abans d’aquesta retirada (esperem que temporal) ens deixa Derek, la seva nova sèrie per televisió on canvia d’estil.
Si ja les sèries prèvies de Gervais amagaven crítiques a la societat enmig de l’humor a Derek la crítica es converteix en el centre de la sèrie. I per fer més punyent aquesta crítica Ricky Gervais abandona l’humor i s’acosta al drama.

En Derek (Ricky Gervais) viu a Road Hill, una residència per gent gran que regenta la Hannah (Kerry Godliman). Simpàtic, voluntariós i bona persona en Derek i els altres treballadors del centre faran el possible per evitar el tancament del centre.

Amb l’estil de fals documental Derek comença repartint directament al cor de l’espectador mostrant-nos com ens despreocupem de la gent més gran i desvalguda i com el mateix estat té més en compte els beneficis/pèrdues que pugui generar el centre que del benestar dels seus habitants. Derek també té temps a mostrar el rebuig i recél que provoca la gent que surt de la normalitat establerta i com els volem apartar del nostre costat.

Personalment crec que un dels encerts de la sèrie és l’estil documental. Si la sèrie fos amb un estil clàssic el missatge no arrelaria, el fet de veure una sèrie ens separa del que explica i sabem que és ficció, en canvi al ser amb estil documental (tot i saber que és ficció) fa que ens ho mirem d’una altre manera. No ens expliquen un conte, ens expliquen una realitat que tot i saber que saber és mentida, sabem que podria ser real.

 

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda