Emmanuelle – 1974 – Secció VHS

emmanuell2Teens, MILFS, threesomes, bukkake, fisting… avui en dia internet ens situa a uns pocs clics de distància de tota mena de varietats, perversions i fetitxismes sexuals però no sempre ha existit internet. Abans de porntube i dels dvd de Private, el màxim contacte que els adolescents teníem amb el cinema per adults eren les cintes VHS gravades de la televisió, que corrien per casa els pares i trobàvem amagades en algun calaix. Avui en dia cintes com Emmanuelle o Història d’O són considerades softporn (o un dia normal a Gandia Shore) però en el seu moment eren d’un alt contingut sexual i, per molts, el primer contacte amb aquest món que era considerat un tabú.

Emmanuelle és l’adaptació al cinema del llibre Emmanuelle: The joys of a woman de 1967 escrit per Emmanuelle Arsan. De fet la pel·lícula de Just Jaeckin no va ser la primera adaptació a la gran pantalla del llibre, l’any 1969 es va fer una versió italiana que va passar sense pena ni glòria. En canvi cinc anys més tard la versió protagonitzada per Sylvia Kristel va convertir-se en un referent i moltes de les seves escenes encara formen part de l’imaginari d’una generació.

La jove Emmanuelle (Sylvia Kristel) viatja fins a Bangkok per reunir-se amb el seu marit després d’una temporada separats. Un cop allà Emmanuelle descobreix un nou món de sensualitat que la porta a canviar la seva manera d’entendre la vida.

Emmanuelle tocava molts dels temes tabú del moment. Violacions, masturbació sexe lèsbic, en grup i voyeurisme formen part de l’argument de la pel·lícula i li van valdre una qualificació com a pel·lícula d’adults que no va afectar la seva recaptació mundial. És curiosa aquesta qualificació tenint en compte que la pel·lícula insinua però no ensenya. Avui en dia Emmanuelle s’ha convertit en un clàssic del cinema.

emmanuelle3

La pel·lícula va convertir Sylvia Kristel en un referent del cinema eròtic i l’èxit d’Emmanuelle li va obrir tot un seguit de papers en pel·lícules similars i en algunes de les continuacions de la saga. Kristel va participar en les dues Emmanuelle següents (Emmanuelle: The joy of a woman i Goodbye Emmanuelle) i en algunes de les tv-movies fetes sobre el personatge en anys següents. Kristel va tenir problemes amb les drogues i va morir l’any 2012 a causa d’un càncer.

La saga Emmanuelle ha anat denigrant amb el temps. La saga principal té set títols com a continuació directe però que mai van arribar a obtenir l’èxit de la primera entrega. L’any 1990 es comença una nova sèrie d’Emmanuelle ambientada en el gènere de la ciència-ficció anomenades Emmanuelle in space i protagonitzades per Krista Allen. També existeix la saga Emmanuelle 2000 protagonitzada per Holly Sampson i la saga de la casa Private on hem arribat a veure Emmanuelle enfrontant-se a Dràcula.

Potser avui en dia Emmanuelle sembla innocent però és divertit veure com pel·lícules de fa trenta anys aconsegueixen més erotisme i sensualitat que cinquanta Greys junts.

 

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda