Escape Plan 2: Hades

Fa cinc anys es va estrenar Escape Plan (veure crítica), una entretinguda cinta d’acció que unia per primera vegada com a protagonistes dos dels grans herois d’acció de tots els temps: Sylvester Stallone i Arnold Schwarzenegger. El que hauria sigut un film orgàsmic durant els anys noranta va passar sense massa pena ni glòria pel gran públic ara que els dos protagonistes deuen necessitar una pausa cada cinc minuts per anar al lavabo. El que s’hauria pogut convertir en un film de culte d’aquí a uns anys es perverteix amb una segona entrega que tira per terra qualsevol bon record que poguessis tenir de l’original.

Després d’escapar de La Tomba, en Ryan Breslin (Sylvester Stallone) obre el seu propi negoci de seguretat. Més centrat el la feina d’oficina en Breslin es veurà obligat a tornar a l’acció quan un dels seus treballadors sigui segrestat i tancat a una presó d’última generació anomenada Hades.

Aquesta segona part perd una de les dues estrelles i ens deixa amb un Stallone orfe que queda relegat a un segon terme deixant pas a actors com Xiaoming Huang (Ip man 2, The crossing) o Jesse Metcalfe (Dallas, Mujeres desesperadas), dos actors amb el mateix nivell interpretatiu que Stallone i Schwarzenegger però ni la meitat del seu carisma. El substitut escollit de l’antic governador de Califòrnia és Dave Bautista en un paper massa desaprofitat per un actor molt limitat però al que pots treure molt més suc si se li dóna l’oportunitat.

Escape plan 2: Hades està feta a base de tòpics, escenes d’acció correctes però desfasades, frases buides i personatges amb la capacitat mental més baixa que un membre de Ciutadans. El que podia haver-se convertit en un producte digne de sèrie B si no s’hagués pres massa seriosament es transforma en un avorriment que fa llargs els 90 minuts que dura.

Si bé és cert que Escape Plan 2: Hades no està gaire allunyada de l’original en argument i nivell interpretatiu, que els protagonistes de la primera entrega fossin els mítics Stallone i Schwarzenegger li oferien a aquesta una certa condescendència que es perd a la segona entrega.

Tot i el fracàs de crítica, públic i recaptació, la saga Escape Plan es completarà amb una tercera entrega que ja ha estat anunciada pel mateix Stallone i que tindrà per nom Escape plan 3: The Devil’s Station.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda