Falling skies

Avui he acabat Falling Skies. Sóc conscient que vaig tard, la sèrie a Estats Units va acabar fa més d’un mes i TNT va emetre el darrer capítol fa unes setmanes però tinc una excusa, si la primera se’m va fer llarga i feixuga aquesta segona és pitjor.

Per mi el principal problema de Falling Skies és de concepte. La sèrie intenta barrejar l’acció d’una sèrie de ciència-ficció amb un drama familiar però mentre que el drama familiar és constant les parts d’acció es resolen d’una manera senzilla i ràpida. En molts casos la solució a la supervivència del grup apareix d’una manera infantil, casual i poc creïble. Casualment sempre que els protagonistes es troben en una situació sense sortida apareix algú que els pots ajudar.
En canvi els drames familiar són constants però molt forçats. A cada capítol han trobat una excusa per fer que el personatge de Tom Mason (Noah Wyle) tingui un conflicte amb algun dels seus fills. Situacions ja solucionades en capítols anteriors es tornen a repetir cada dos o tres capítols. Al mateix temps la relació entre el fill gran de Mason i la jove (i casualment guapa) rebel Margaret és d’un ensucrat excessiu. En un món on pots morir en qualsevol moment dubto que un parell d’adolescents tingui més ganes de discutir sobre els seus sentiments que de posar-se a follar en qualsevol racó.

Si els arguments dramàtics ja fan pesada la sèrie, les interpretacions dels actors no ajuden gens. La sensació és d’una apatia generalitzada. Els actors llegeixen les seves línies de diàleg, fan el mínim d’interpretació i no van més enllà. Sembla que cap d’ells es creu el seu personatge.

Un apartat que es mereixeria un post propi és el nivell dels efectes especials. Una sèrie amb Steven Spielberg a capdavant no pot pitjor efectes especial que alguns curtmetratges que la gent fa a casa seu. Com amb tot el que envolta la sèrie els efectes són poc creïbles, es veuen molt sobreposats a les imatges reals.

Si ja vaig tenir els meus dubtes quan van renovar per una segona temporada ara puc assegurar que no entenc que ja tingui confirmada una tercera. D’acord que la història no ha acabat (el cliffhanger final de la segona temporada és un intent desesperat per mantenir el públic) però sèries molt millors que aquesta s’han cancel·lat sense compassió pels seus seguidors (un minut de silenci per Jericho i Firefly).

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda