Fear the Walking Dead

fear2Els spinoff són un costum habitual en el món de les sèries. De fet el que pot semblar una moda actual ja fa molts anys que va passant a la petita pantalla com Fraiser que va ser un spinoff de Cheers i Angel que ho va ser de Buffy cazavampiros. Actualment sembla que proliferen més i no és estrany donada la febre per les sèries que hi ha avui en dia. Qualsevol personatge mínimament interessant pot derivar en una sèrie pròpia o servir d’excusa per seguir guanyant diners amb una idea, per posar exemples tenim el cas de Sin cita prèvia com a spinoff d’un personatge d’Anatomia de Grey o Joey, l’intent de seguir explotant la marca Friends. Ser spinoff d’una sèrie d’èxit no et garanteix un èxit, tenim com a exemple The Finder, el fracassat spinoff de Bones, una sèrie amb milions de seguidors, que no va passar de la primera temporada. En definitiva, tot això és per posar-nos en situació respecte Fear the Walking Dead, la sèrie de AMC spinoff de The walking Dead i que m’ha sorprès molt gratament.

Els que aneu llegint el blog sabeu la meva opinió respecte The walking dead i podreu entendre la meva sorpresa quan AMC va presentar un spinoff amb personatges diferents però ambientada en el mateix univers. Si l’original ja és dolenta com seria aquest intent de seguir explotant una fama gens merscuda? Doncs per sorpresa meva el resultat és una sèrie molt més digne que l’original que sap mantenir el ritme durant tot el capítol i que desperta l’interès cap a un món que em provocava somnolència a la sèrie original.

Fear the Walking Dead ens situa en els inicis de la infecció zombi quan la societat encara desconeix què està passant. En aquest punt l’espectador juga amb molta avantatge, mentre que nosaltres ja sabem cap on derivarà tot som testimonis de com els protagonistes es fan falses esperances de rescat. La sèrie aconsegueix despertar l’interès des del moment que vas veient com la realitat dels protagonistes es va desmuntant i que viuen en un món condemnat tot i no ser-ne conscients.

fear3

Veiem la fi del món des dels ulls de la família Clark/Manawa, una família formada per la parella i els seus respectius fills. El drama familiar és un dels eixos de Fear the Walking dead i és per això que explota els tòpics del gènere, fill amb falta d’atenció per part del pare, fill adolescent amb problemes amb la droga, relació amor-odi entre la parella actual i l’anterior, etc. un seguit de relacions que es van desenvolupant mentre arriba l’apocalipsis i que ajuda a crear tensió en moments de tranquil·litat. Ningú va dir que la fi del món seria un camí de roses.

fear1Una de les meves crítiques cap a The walking Dead era la falta de protagonisme dels zombis, que quedaven ridículament anul·lats en benefici de llargues jornades de reflexió entre protagonistes o drames morals que tardaven inacabables caminades a resoldre’s. A Fear the Walking Dead els zombis són totalment secundaris (de fet n’hem vist molt pocs) però en aquest cas no és un punt a criticar de la sèrie, és un dels seus punts forts. La sèrie ens vol ensenyar el comportament davant d’una situació desesperada quan encara no som conscients de com n’és de desesperada i això quedaria en res davant hordes de zombis. Els protagonistes no han de ser conscients de l’amenaça malgrat intuir que alguna cosa no funciona i aquest desconeixement és el que fa interessant i atractiva la sèrie. Nosaltres sabem que no hi ha futur, ells no. Nosaltres intuïm què passa fora les tanques, ells no. Aquest saber sense poder-ho explicar crea una curiosa tensió cap a l’espectador que sap que en algun moment tot explotarà però no sal quan.

Fear the Walking dead no és una de les grans estrenes de l’any i molt hauria de millorar per arribar a ser-ho però sí que és una bona sèrie que m’ha aconseguit sorprendre. A diferència de The walking dead que vaig decidir abandonar al finalitzar la darrera temporada Fear the walking dead ja té un dia setmanal guardat en el meu horari de sèries.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda