Fear the Walking Dead – final de temporada

fear2aL’objectiu de tot pare és que el seu fill/filla sigui millor que ell, que sigui més intel·ligent, estigui més sa i tingui més èxit. No és un objectiu fàcil però s’intenta. Si fem el salt al món de les sèries s’ha de suposar que qualsevol creador vol que un spin-off sigui igual o millor que la seva sèrie original. Avui us vull parlar de Fear the Walking Dead, sèrie creada per Robert Kirkman i spin-off de The Walking Dead, un fill legítim que no només supera el pare, l’enterra i li cala foc per no deixar-ne ni rastre.

No us enganyaré, la notícia d’un spin-off de The Walking Dead em va provocar més mandra que altra cosa, la sèrie d’AMC em sembla un conyàs de proporcions bíbliques i estirar-la amb un nou producte basat en el mateix univers però amb protagonistes diferents em semblava un intent d’esprémer la gallina dels ous d’or del canal fins a deixar-la seca. Si heu llegit el post que vaig fer sobre el pilot (si no podeu fer-ho aquí) sabeu que el primer capítol em va sorprendre molt gratament, faltava veure si la resta de temporada era capaç de mantenir el nivell.

A diferència de The walking Dead on estem molta estona sense que passi res a Fear the Walking Dead sempre va passant alguna cosa, no cal que sigui a un ritme frenètic, però no omplim buits amb converses inútils ni llargues caminades a enlloc. El fet de saber què passarà abans que passi també ens ajuda a mantenir l’atenció, alguns dels supervivents encara mantenen l’esperança mentre que tu ja saps que aviat formaran part de la dieta d’una horda de morts vivents.

Durant els sis capítols Fear the Walking Dead ha mantingut el nivell que ens presentava en el pilot, una barreja d’intriga i tensió amb un drama familiar que cau en els tòpics del gènere però no n’abusa. Si amb The Walking Dead sempre es fa la relació que els veritables morts en vida són els pocs supervivents amb Fear the Walking Dead podem fer una relació similar. Cal tenir por dels morts vivents però cal tenir més por de les reaccions dels humans. A Fear the Walking dead no parlem de com se sobreviu, parlem de com s’intenta controlar l’infecció i què s’arriba a fer per controlar la situació fins que arribem al moment que tot s’enfonsa. Aquí encara queda gent innocent, gent que es creu la paraula d’aquells que, suposadament, tenen més informació i saben què fer, gent que confia en que tot s’arreglarà. Les reaccions dels protagonistes són diferents de les que tenim a The Walking dead, aquí veiem una part de la població que coneix el problema i comença a ser conscient que no hi ha solució mentre una altra part no és conscient d’aquesta situació fins al final de tot. Com reacciona la gent davant aquesta situació és l’eix central de la sèrie, alguns n’intenten treure profit, d’altres busquen sobreviure a qualsevol preu i d’altres no són capaços d’acceptar la situació.

fear1a

La primera temporada ha mantingut un bon nivell i s’ha diferenciat de l’original aconseguint una personalitat pròpia dins l’univers de The Walking Dead, faltarà veure si la segona temporada on tot sembla indicar que l’argument s’acostarà més al de la sèrie original, serà capaç de trobar alguna cosa que la faci diferent.

És possible que no us agradi The Walking Dead (us entenc perfectament) fins i tot és possible que no us agradin les sèries de zombies però us recomano donar-li una oportunitat a Fear the Walking Dead. Aquest spin-off aconsegueix arribar allà on l’original no arriba, aquest cop sí que el fill supera el pare.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda