Fins sempre, Person of interest

person2L’any 2011 Jonathan Nolan presentava una petita sèrie anomenada Person of Interest  amb Jim Caviezel i Michael Emerson com a protagonistes. En el seu inici Person of interest era, bàsicament, una nova sèrie procedimental on cada capítol funcionava de manera independent a l’anterior i sols compartien un context que els unia. Amb els anys Person of interest ha sabut reinventar-se i mutar en quelcom diferent deixant de banda els capítols individuals per centrar-se en una trama més profunda i interessant.

En Harold Finch (Michael Emerson) és un multimilionari geni de la informàtica que ha desenvolupat un sistema informàtic capaç de predir possibles atemptats o agressions abans que tinguin lloc. Decebut amb l’ús que en vol fer el govern decideix amagar el sistema i buscar un company que l’ajudi a prevenir aquells casos que el govern considerava irrellevants però que impliquen la gent normal i corrent. Amb l’ajuda d’en John Reese (Jim Caviezel), un exmembre de les forçes especials donat per mort segueixen les indicacions de la màquina per evitar agressions i assassinats.

Person of interest s’aprofita de la paranoia post 11 de setembre i del concepte de “gran hermano” per imaginar un món on una superinteligència és capaç de predir com reaccionarà la gent i quines repercussions tindran els seus actes. De fet la sèrie comença amb un concepte molt similar al que ens va portar al cinema Steven Spielberg basant-se en la novel·la curta The minority report de Philip K. Dick però a partir de la tercera temporada agafa una personalitat pròpia centrant-se més en un conflicte entre dues maneres d’utilitzar aquest tipus de software que en els casos individuals.

person3

Un dels altres encerts de Person of interest són els seus personatges. Començant pels dos principals protagonistes i passant pels secundaris recurrents. Al costat de Caviezel i Emerson, trobem actors com Kevin Chapman, Taraji P. Henson, Amy Acker, Sarah Shahi, John Nolan i Enrico Colantoni, capaços de construir uns personatges igual d’atraients que els principals.
És molt curiós el contrast entre els dos protagonistes i no només fisicament. Si Emerson és un dels actors amb la mirada més expressiva de la televisió, Caviezel és el menys expressiu dels actors. Si creieu que Keanu Reeves sempre fa la mateixa cara és que no coneixeu Caviezel. Malgrat aquestes diferències la parella té química, funciona bé i és un dels grans atractius de la sèrie.

person4El cas de Person of interest és una bona curiositat. Amb unes bones crítiques i un públic fidel es va decidir que la cinquena seria la darrera temporada. De fet durant un temps vam estar pendents de si la sèrie tindria un final o quedaria penjada amb la quarta però CBS va tenir la decència de donar-li un final digne amb una cinquena temporada de 13 capítols. Així doncs després de cinc temporades i 103 capítols, Person of interest va acabar amb dos grans capítols que donaven un final a l’alçada del que ha estat una gran sèrie que ha passat força desapercebuda.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda