Flash – Temporada 2 (espòilers)

flash1No tindrà el nivell de Daredevil ni serà una de les grans sèries de l’any però estic enganxat a The Flash. Reconec que el personatge no és dels meus preferits i que l’he anat seguint al llarg dels anys amb més o menys interès en funció dels seus encreuaments amb altres personatges igual que m’ha passat amb la sèrie. The Flash neix a l’ombra i sota la protecció d’Arrow (de la que parlaré aquesta setmana) però aviat agafa personalitat pròpia. Amb l’aparició de Reverse Flash a la primera temporada i la trama de viatges en el temps la sèrie es torna molt més interessant del que podia semblar en un principi, un cop superada aquesta fase feia falta veure com es desenvoluparia aquesta segona temporada. El que va començar com un senzill capítol que semblava més de tràmit que poca cosa més fa un gir als segons finals que sorprèn i ens marca com anirà aquesta nova temporada.

Si la primera temporada explorava el viatge temporal aquesta segona se centra amb un tema molt conegut pels fans de DC, el multivers. El multivers és un conjunt de realitats similars però no idèntiques, cada univers s’identifica numèricament (Terra-1, Terra-2, etc.) i té superherois diferents o amb històries diferents. Aquest multivers s’ha vist renovat recentment en el món dels còmics amb The new 52 on es revisa el multivers desaparegut a la saga Crisis Infinita, una saga que va eliminar tots els universos deixant només Nova Terra, una versió de la Terra on s’unia el millor de tots els universos i que semblava definitiu (ja hem vist que no). The new 52 crea 52 nous universos i és en aquesta nova versió on sembla que s’inspira la segona temporada de The Flash. Dubto que els veiem tots però si que en veurem un parell o tres.

flash2El multivers es va presentar a The Flash amb l’aparició estelar de Jay Garrick, el primer heroi a utilitzar el nom de Flash però que DC va reiniciar en els còmics durant els anys 50 fent-lo desaparixer i reinventant el personatge amb Barry Allen com a Flash. L’aparició de Jay Garrick és una picada d’ullet als fans del personatge i la sensació que el personatge es tracta amb el respecte que es mereix. Aquesta aparició del multivers ens permet la introducció de nous personatges sense carregar l’univers “normal” com en Sand Demon del segon capítol o el retorn d’en Reverse Flash. La segona temporada també ens introdueix un nou enemic, en Zoom, un altre corredor de l’univers Flash. Tot sembla indicar que aquesta temporada tindrem molta velocitat.

Igual que passava durant la primera temporada hem vist que l’argument que The Flash s’anirà creuant amb el d’Arrow, una bona manera de mantenir la consistència entre sèries que passen en un mateix univers. No serà un nivell de coherència com el que està creant Marvel amb sèries i pel·lícules però ens aporta certa estabilitat.

The Flash no és de les gran però és de les més entretingudes.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda