Friends. Temporada 1 – Secció VHS

friends3Si existeix una sèrie que m’ha marcat profundament, aquesta és Friends. No és la millor sèrie que he vist però és d’aquelles que m’han deixat diàlegs i situacions marcades a la memòria. També és la primera sèrie que recordo seguir de forma regular, conscient de la separació entre temporades i la consegüent espera.

Els protagonistes de Friends no eren només personatges que et queien bé, eren personatges dels quals et preocupaves, personatges amb els que t’emocionaves, personatges amb els quals reies i ploraves i, en vegades, imitaves incorporant expressions a la teva manera de fer i parlar.

Friends es va estrenar a casa nostra el novembre del 1997, en aquella època tenia 18 anys i la vida que ens ensenyava Friends era el més semblant a la vida ideal que un podia imaginar. Compartir pis i replà amb el teu grup d’amics, passar les tardes al teu bar preferit i, tot això, a la ciutat de Nova York. Tot un somni per un jove influenciable com jo.

Segurament tots coneixeu Friends però per si queda algun despistat la sèrie ens explica la vida de sis amics que viuen a la ciutat de Nova York. Problemes amorosos, de treball o de convivència tractats en un format de sitcom de 25-30 minuts. Friends ha marcat les bases de moltes comèdies d’avui dia, tant en format com en humor.

friends2

La sèrie va ser creada per David Crane i Marta Kauffman basant-se en les seves experiències vivint a Nova York després de l’època universitària. Els dos es van unir al productor Kevin S. Bright i van presentar el projecte a la NBC. En aquells moments Friends es deia Insomnia cafe però la idea era la mateixa, les aventures i desventures d’un grup de joves d’entre vint i trenta anys a la ciutat de Nova York. En aquells moments la cadena buscava una sèrie que anés més enllà de la simple amistat, volia una sèrie on les amistats es convertissin en família i això era just el que proposava Insomnia cafe. Amb el temps el nom va passar d’Insomnia cafe a Friends like Us, després a Six of one fins a arribar al definitiu i simple Friends.

Un dels punts més forts de Friends i que no va fer més que millorar amb el pas de les temporades era el seu càsting. Cada personatge està basat en un tòpic que representa una possible personalitat real on ens podíem reconèixer a nosaltres mateixos o algun conegut. La química entre ells es troba present des del primer capítol i no fa més que augmentar amb el pas dels anys i dels capítols. No només la notaves amb les rèpliques i contrarèpliques, també amb les reaccions d’aquells que es trobaven al voltant dels protagonistes de l’escena.

friends1Friends va ser la sèrie que em va fer donar-me d’alta del Canal Plus i la que ens ha acompanyat al llarg dels anys amb les seves repeticions. Durant els seus inicis semblava que fos l’hora que fos a Cuatro només feien Friends.

Revisitant la primera temporada puc dir que he tornat a riure i he tornat a plorar com la primera vegada, tot i gairebé ser capaç de recitar de memòria les converses de cada capítol, conèixer les situacions, bromes i els girs de guió.

Em queden nou temporades per endavant i dubto que faci un post de cadascuna, però sí que podeu esperar un post final amb les sensacions que m’ha provocat recuperar aquesta joia de la meva adolescència.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda