Fringe, temporada final

Ja he vist Fringe! Fa tres o quatre anys aquesta frase hauria provocat admiració i certa enveja entre els fanàtics de les sèries que competíem per veure qui era el primer a veure el darrer capítol del nou èxit de J.J. Abrams. Si la dius avui la majoria de la gent et mira amb cara de pena pensant que ets un dels pocs que encara manté l’esperança en un nou fracàs del creador de Lost.

Personalment ja he superat aquesta fase, Fringe ni m’agrada ni em desagrada, en realitat em produeix indiferència. Llavors us podeu preguntar perquè continuo mirant-la. Pura inèrcia. Desprès de quatre temporades i d’aguantar capítols infumables vull veure com tenen pensat acabar-ho. I dic tenen pensat sent molt generós ja que no em creuré a ningú que digui que tenien pensat aquesta línia argumental des del principi. Fringe improvisa. Primer ens va portar el tema dels dos universos en guerra, com que la cosa no acabava de fer el pes vam passar a una amenaça terrorista que afectava els dos universos i, finalment, una invasió i subjugació del planeta per part dels Observadors. I el pitjor de tot és que a cada nou gir argumental fan com si tot el que ha succeït en temporades anteriors no existís. Sembla que pensen que som curtets.

La quarta temporada era el moment ideal per matar la sèrie. La majoria de trames estaven tancades i podies donar un punt i final més o menys digne a la sèrie. D’acord que quedaven alguns serrells i que en capítols anterior havíem vist aquest futur que ens presenten ara però la gent oblida ràpid. Quedaria com una anècdota i només els més fanàtics ho recordaríem amb el temps (crec que pocs recordem com a mitja temporada 2 van emetre el capítol Unearthed que corresponia a la primera temporada i on en Charlie Francis continuava viu). Però van afegir els minuts finals. Uns minuts on s’obria la nova trama futurista amb la invasió dels Observadors.

Ja situats en aquesta temporada tornem a trobar en Walter i en Peter amb la filla d’aquest i l’Olivia vivint amagats com a part de la resistència. L’any és el 2036 i els Observadors han conquistat el planeta i l’estan adaptant a les seves necessitats modificant la quantitat de diòxid de carboni de l’atmosfera. L’objectiu principal dels Bishop és trobar l’Olivia ja que en el moment de congelar-se en ambre portava un dispositiu que ajudaria en Walter a recuperar un pla per derrotar els invasors que ell i en Setembre havien preparat en el passat i està amagat al cervell del doctor.

Aquesta temporada tindrà 13 capítols per tancar la sèrie de la manera que volen els seus creadors. Un luxe que moltes sèries millors no han tingut.

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda