Game of Thrones – Beyond the Wall – spoilers

Penúltim capítol de la temporada. S’acosta el final i encara ens queda molta cosa per fer. Tindrem temps? Cada vegada ho veig més difícil. En el meu esquema mental aquesta setena temporada serviria per tancar la trama del Tron de Ferro i la vuitena la dedicaríem a la gran guerra contra els caminants blancs. Com es pot veure no em puc guanyar la vida com endeví, sembla que tot s’acabarà resolent a l’última temporada.

A partir d’aquest punt spoilers

The fellowship of the dead

Que el pla d’en Jon era una bogeria ho vam veure des del minut 1, que tindria aquest resultat no crec que s’ho imaginés ningú. Amb una crítica constant a les el·lipsis que s’han succeït al llarg de la setena temporada aquest capítol ha tingut una de les caminades més llargues i intranscendents de la sèrie. No us mentiré, vaig tararalejar a Howard Shore mentre se succeïen els plans generals de la caminada.

Aquesta temporada es caracteritza per anar el gra i no perdre el temps però també en voler deixar les coses molt clares. L’aparició de l’ós zombi ens deixa molt clar que qualsevol ésser viu pot formar part de l’exercit de morts. Així el final de capítol no necessita més explicacions.

Tornant al pla mestre d’en Jon Snow, pagaria per saber com tenia pensat capturar un mort vivent sense que els altres se n’adonessin. Evidentment la manera com ho fa no és la correcta.

La reina i el nan

Cada capítol tenim més clar que la diplomàcia no és el fort de la Daenerys. Cada vegada li queden menys aliats i si els segueix tractant a tots com tracta en Tyrion encara ni quedaran menys. Per sort pren la decisió adequada en el moment adequat. Tornant al tema de l’ós, suposo que us ha quedat molt clar que la Daenerys és estèril, no?, així l’impacte serà més fort quan es quedi embarassada d’en Jon. Apostes?

Run Forrest, run

El coneixen de fa un parell de dies però tots tenen clar que en Gendry és el més ràpid de tots. Per això el grup l’envia per demanar ajuda quan el magnífic pla d’en Jon fa aigües i l’exercit de morts se’ls tira a sobre. El cert és que en Gendry compleix i arriba just a temps, per sort les el·lipsis només deixen de tenir efectes més enllà del mur.

La llista de l’Arya

El seu paper em cansa més a cada capítol que passa. O decideix fer alguna cosa o ja li poden treure minuts. Aquests aires de superioritat que porta ara li pesen massa a l’actriu que l’interpreta i a la que em crec menys cada dia que passa.

El seu objectiu era anar eliminant els noms de la seva llista de venjança però sembla que ara ha decidit convertir-se en un gurú d’autoajuda sense cap més objectiu que fer-se l’interessant per Winterfell. O mata a la Sansa o mata a en Petyr, però que faci alguna cosa.

Foc contra gel

Un dels moments més intensos del capítol és el crossover entre Joc de Trons i World War Z, el petit grup d’en Jon es defensa com pot de les hordes de zombis d’en Brad Pitt. Si en el primer enfrontament amb els caminants blancs es va utilitzar el Puny dels primers homes com a baluard aquí ens hem de confirmar amb un petit monticle enmig d’un llac gelat. Aquest escenari també m’ha recordat molt a King Arthur de l’Antonie Fuqua però crec que avui estic fent referències cinematogràfiques per sobre les meves possibilitats.

La batalla és intensa i moren molts membres de la companyia que ni coneixem ni ens interessen però no per això deixa de ser menys intensa.

Per sort quan tot sembla perdut i els morts acaben de descobrir que si una pedra flota és perquè el llac està glaçat que arriba el gran moment del capítol. La Daenerys muntada sobre en Drogon amb en Viserion i en Rhaegal al costat arriben per salvar el grup d’en Jon. L’escena és espectacular però el desenllaç encara més. Personalment veia la llança de gel clavada al cor d’en Jon, per això veure com en Viserion (crec) cau mort, m’ha suposat un gran impacte. No m’esperava gens que ell fos l’objectiu, menys encara que caigués a la primera. Si la caiguda del drac m’ha deixat al·lucinat, ja us podeu imaginar com m’he quedat amb el seu retorn com a membre de l’exercit dels morts (recuperem el tema de l’ós). El Rei de la Nit té nova muntura i la teoria que pugui ser un Targaryen torna a agafar força.

Val més tard que mai

Si la setmana passada us preguntava si recordàveu en Gendry, aquesta ja anem a nivell expert. L’oncle Benjen (aka Manos frías) arriba en el moment precís per salvar en Jon Snow quan ningú recordava la seva existència. Als llibres és un dels grans misteris de l’univers Joc de Trons, aquí un recurs que s’utilitza de forma ocasional.

La Dany i en Jon fan manetes

No tinc clar si la Daenerys canvis més sovint de roba o d’objectiu amorós però estic segur que si la sèrie dura tres temporades més, fins i tot en Jorah tindria alguna opció.

La relació entre en Jon i la Daenerys és tan òbvia que no pot tenir un final feliç. Això és Joc de Trons (com diria en Leonides) i un dels dos haurà d’acabar mort.

Bon detall d’en Jon, anomenant Dany a la Daenerys, a ella no li haurà agradat però als lectors ens ha despertat un somriure.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda