Game of thrones – Stormborn – Spoilers

Si a una cosa ens ha acostumat Joc de Trons és a la irregularitat. Cada capítol és una sorpresa on podem trobar la més gran de les batalles o la més avorrida de les situacions. Si l’arrencada de temporada ens va servir per situar-nos i ens feia preveure que el ritme d’aquesta temporada seria alt, aquest segon capítol ens demostra que estàvem equivocats. Stormborn no és un mal capítol, de fet té un parell de moments emotius i una batalla naval espectacular però frena en sec la història i ens fa preguntar-nos si en farem prou amb set capítols.

A partir d’aquest punt possibles spoilers

La Reina de tot

El capítol comença gairebé on va acabar l’anterior, amb la Daenerys a Roca Drac planejant la conquesta dels set regnes amb els seus aliats. Seguint els consells d’en Tyrion, la Reina dels Dracs orquestra un arriscat pla per conquerir Ponent. El millor de l’escena és descobrir més sobre el passat d’en Varys, un dels personatges més interessants i més misteriosos de la sèrie. No importa qui segui en el Tro de Ferro, l’aranya sempre vetllarà pels interessos de Ponent.

Com va passar en el primer capítol els aliats se segueixen reunint, així doncs no és d’estranyar l’arribada de Melissandre.

Segueixo amb dubtes de si Daenerys serà capaç de regnar mai. Al costat d’en Jon Snow, qui mostra caràcter i personalitat com a Rei en el Nord, la jove Daenerys segueix semblant massa influenciable i vulnerable.

El Rei en el Nord

A diferència de Daenerys, en Jon Snow es va consolidant com a líder del seu poble. En nomenat Rei en el Nord es mostra fort i resolutiu i sembla dels pocs conscients dels perills que s’acosten i del que cal fer per lluitar contra ells.

La seva futura reunió amb Daenerys de la Tempesta és un dels moments més esperats dels fans dels llibres i de la sèrie però això no assegura que s’arribi a produir mai. Recordem que a Joc de Trons no sempre ens donen allò que esperem.

Si per ara les decisions d’en Jon semblen molt encertades, deixar el Nord en mans de la fleuma de la Sansa em sembla una idea terrible.

Si pica, cura

La trama d’en Samwell Tarly em sembla de les més prescindibles de la sèrie però no puc deixar de pensar que segurament acabarà jugant un paper molt important en el futur de Ponent i, fins que no es desveli quin és, l’hem d’aguantar.

El mateix passa amb Jorah Mormont. Amb la facilitat que té George R.R. Martin per ventilar-se personatges no entenc com l’enamoradís cavaller encara respira.

L’esperat retrobament

Igual que la reunió entre Jon Snow i Daenerys, el retrobament entre l’Arya i Nymeria també era un dels moments més esperats pels fans. Ha sigut un moment emotiu i intens però diferent del que esperàvem.

Igual que la petita dels Stark, la lloba ha canviat i ara segueix el seu propi camí. Hem tancat un fil obert.

El destí sembla decidit a no reunir mai en Jon i l’Arya però sembla que si es produirà un retrobament entre germanes. Un camí possible per aquesta trama és que l’Arya arribi a Winterfell just a temps d’evitar que en Littlefinger agafi el control del Nord i acabi amb ell d’una vegada per totes (en els meus foscos desitjos espera que ho faci després que ell hagi assassinat a la Sansa).

La matadracs

Una escena curta però interessant. Un dels principals problemes de la Cersei en la seva defensa contra la Daenerys és la presència dels tres dracs però el mestre Qyburn sembla que ha trobat una solució.

Impressionant la imatge de la calavera de Balerion amb la Cersei davant.

Per terra, aire i… mar

Mentre Daenerys prepara la seva estratègia per conquerir Ponent, la Cersei fa el mateix per defensar-se i regnar sobre els Set Regnes. En el capítol anterior ja vam veure que l’Euron Greyjoy volia demostrar que podia ser molt útil per la reina mare.

Ja vam tenir una mica de batalla naval a la batalla d’Aigües negres però res comparat amb el que hem vist en el capítol d’aquesta setmana. En una escena espectacular, l’Euron Greyjoy destrossa la flota de la seva cosina i posa en perill l’estratègia de la Reina dels Dracs.

No crec que la Yara Greyjoy estigui morta, la seva captura sembla un bon present per la Cersei però ja ens hem acomiadat de les Serps de sorra.

I fins aquí el capítol d’aquesta setmana. Aquest cop hem avançat poc però no per això el capítol ha sigut dolent. Per cert, sembla que hem tornat als nus innecessaris. No em queixaré per veure els encants de la Missandei però l’escena va ser tan llarga com innecessària.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda