Game of Thrones. The touring exhibition

Quan vam saber que l’exposició oficial de Joc de Trons aterraria en primer lloc a Barcelona no vam ser pocs els que vam aplaudir amb les orelles. Estem molt acostumats a veure aquest tipus d’exposicions lluny de casa i aquesta era una oportunitat que no volíem desaprofitar.

Després de fer un seguiment setmanal dels capítols des de fa un parell o tres temporades era obligatori que el blog fes una excursió a la capital del país per veure l’exposició. El resultat? Content però amb un regust de poca cosa.

El primer que cal saber de Game of Thrones. The touring exhibition és que estem parlant d’una exposició força petita. Sense pressa i parant a mirar tots els expositors no vaig tardar més de 45 minuts a visitar-la sencera. Si t’atures a llegir tots els cartells (al que vull dedicar un especial després) i a mirar amb detall totes les peces exposades, dubto molt que t’hi estiguis més d’1 hora i mitja.

La visita comença amb un petit vídeo introductori que et posa al dia de la sèrie. Si no has acabat la darrera temporada, prepara’t per menjar-te spoilers a dojo. Un cop vist el vídeo – que dura uns tres o quatre minuts – i després d’una sessió de fotos davant un croma verd on podrem imitar la Deanerys sobre en Drogon o la Kate Winslet a Titanc en funció de la pose, ja entrem a l’exposició pròpiament dita. Game of Thrones. The touring exhibition consisteix principalment en expositors on podem veure alguns dels vestuaris i accessoris dels protagonistes. El tro de ferro amb la Cersei i en Joffrey, el Mur amb en Jon Snow i en Sam, Meereen amb la Daenerys, la Missandei i els Immaculats i així anem visitant tots els racons i els personatges de Joc de Trons. A part del vestuari l’exposició també es recolza, principalment, en les armes. A cada secció trobem una o dues de les armes que porten els protagonistes. Les dagues de Daario, l’Agulla de l’Arya o l’arc de l’Ygritte són algunes de les armes que podem veure exposades.

Al llarg de l’exposició tens un parell o tres d’espais on et pots fer fotografies imitant alguns dels moments de la sèrie. Pots escalar el Mur com si fossis un salvatge, agafar l’Agulla de l’Arya o imaginar que ets en Jon Snow just abans de la batalla. Té la seva gràcia però crec que falta un punt més de treball a l’hora de pensar-les per aconseguir que la foto sigui més creïble. Però sense cap mena de dubte la més espectacular és la que et permet posar la teva cara a la Sala dels Rostres de la Casa de Blanc i Negre.

L’exposició i els elements que s’hi poden veure són interessants però la sensació és que es queda massa curta.

Com he dit al principi vull dedicar un apartat al tema dels cartells explicatius. Vagi per davant que és molt d’agrair que en ser Barcelona la primera parada de l’exposició els cartells estiguin en tres idiomes. Primer en català, després en castellà i, finalment, en anglès. El mateix amb l’audioguia que pots llogar a l’inici de l’exposició i t’amplia informació sobre el que estàs veient. Fins aquí molt bé. El que no entenc és perquè tenint traducció oficial dels llibres al català, s’utilitza la terminologia castellana. D’acord que Hivèrnia costa més de dir que Winterfell, però si és la traducció catalana no entenc per què no aplicar-la. Aquesta decisió es pot interpretar com una decisió de l’exposició (encertada o no) però el que no es pot acceptar de cap manera és no traduir dragones per dracs o salvajes per salvatges. Aquí ja parlem d’incompetència, no una decisió voluntària.

Game of Thrones. The touring exhibition agradarà als fans de Joc de Trons, però pel fet de ser fans també se’ls farà molt curta. Als que no coneixen la sèrie són els que més decebuts en sortiran.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda