1

Game of Thrones

robbDiumenge vam arribar al final d’un viatge, o més que un final hauríem de dir un punt i seguit ja que la història de Game of Thrones no es pot tractar com a temporades individuals, s’ha de tractar com un tot, una sola temporada que es desenvolupa al llarg de tots i cadascun dels capítols de totes les temporades on perdre’t un capítol pot significar perdre una peça important de l’argument.

Aquesta tercera part del viatge s’ha convertit en la meva preferida (no en va també ho és el llibre en que basa la major part del seu argument) però també m’ha servit per veure que Game of Thrones no es una sèrie fàcil de seguir. Els que hem llegit els llibres i coneixem la història sabem què significa cada petit detall, cada petit gest però per la gent que només segueix la sèrie de televisió molts petits matisos de la història o alguns arcs argumentals són difícils de seguir o entendre. A més la sèrie –igual que els llibres– no funciona amb la típica estructura de bons contra dolents, personatge principal i secundaris, etc. Aquí hi ha moltes trames obertes, els bons no són sempre bons i els dolents tampoc són tan temibles, fins i tot la figura de l’heroi protagonista no està assegurada, com ja s’ha pogut comprovar en aquesta temporada. Mirar Game of Thrones és com jugar a Game of Thrones, you win or you die o en aquest cas o estàs atent o et perds.

Seria molt senzill resumir la temporada amb el magnífic capítol The rains of Castamere, i no dic magnífic per el moment de la Boda Vermella si no com a magnífic capítol en conjunt, però tota la temporada ens ha servit per situar les peçes sobre el tauler de joc i començar a marcar posicions i futurs moviments. D’acord que el ritme ha estat una mica lent en ocasions però l’espera ha valgut (o valdrà) la pena.

daenerys

En aquesta temporada hem trobat personatges nous com els germans Jojen i Meera Reed o el gran Ramsay Neu (Bastard Bolton) i ens ha servit per conèixer molt millor els caràcter dels altres. I tot i que algun dels personatges s’escapa una mica del llibre les interpretacions que els actors fan d’ells fan oblidar qualsevol queixa. Per part meva només trontollen una mica els actors escollits per interpretar la Yara Greyjoy, la Meera Reed i en Daario Naharis, segurament perquè són els que més escapen de la descripció que en fa George R.R. Martin als llibres

Com he comentat abans l’argument d’aquest tercera temporada està molt basat en el tercer llibre (Tempesta d’espases) però també agafa parts del quart (Festí de corbs) i aprofita per sifr alguns canvis que simplifiquen trames innecessàries i converteixen la novel·la en un format més televisiu. Qualsevol adaptació és perillossa i qualsevol canvi es converteix en una heretgia pels fans del llibre però no crec que cap dels canvis traeïxi l’escència de la història ni modifiqui cap on es dirigeix.

ygritte10 capítols es fan curts i l’espera fins la següent temporada serà llarga però valdrà la pena. Queda molt per explicar i molt del que queda és igual o millor del que ja s’ha explicat. Si us penseu que Game of Thrones ha ofert tot el que tenia que oferir només us puc dir una cosa.

You know nothing, Jon Snow.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

One Comment

  1. Molt bona crítica. Aviam si m’animo i en faig jo una també!

Comments are closed.