Gangster Squad

poster_squadNo quedarà a la memòria com una de les grans pelis de gàngsters però crec que tampoc pretenia fer-ho, Gangster Squad (aquí traduïda com a Brigada de èlite) és un entreteniment que utilitza l’època dels 50 i la temàtica gàngster per explicar una història senzilla però efectiva.

Amb el repartiment que té (Josh Brolin, Sean Penn, Ryan Gosling, Emma Stone, etc) el més senzill hauria estat intentat crear una obra mestra del gènere però per sort Ruben Fleischer (director de Zombieland i 30 minutos o menos) no cau en la temptació i es limita a explicar una història senzilla, amb personatges molt simples però moments molt interessants. Fins i tot aconsegueix donar un to còmic a la pel·lícula que et permet sentir una simpatia cap a ella i et deixa seguir mantenint l’interès en el moment en què es torna més seriosa i rellisca un xic més.

Segurament aquesta senzillesa quan molts esperaven un producte a l’alçada dels grans clàssics és la que va provocar un cert desencant en el públic i les fluixes crítiques rebudes. Potser em va agafar un dia de bones o com que no n’esperava res tampoc em va decebre però el cert és que a mi em va entrar molt bé.

Com ja he comentat els personatges no van més enllà dels estereotips marcats pel gènere però portats per actors com Penn, Brolin o Stone agafen una força i un caràcter que no tindrien amb actors menys experimentats. La sensació general és de consciència del tipus de pel·lícula on estan ficats i de prendre’s el seu paper com el que és, un entreteniment ben executat.

Si us agraden les pelis de gàngsters i no busqueu un nou Padrino us ho passareu bé amb Gangster Squad, si voleu demanar-li més del que és millor que busqueu una altra cosa.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda