Gotham

gotham_posterAbans d’existir en Batman ja existia la ciutat de Gotham i abans que el jove Bruce Wayne tingués edat per fer una cervesa un heroi ja defensava la ciutat, l’inspector James Gordon. Amb Gotham, DC Entertainment, Warner i FOX volen expandir l’univers creat als còmics tal com han fet amb Smallville, Arrow i pròximament amb The Flash. El problema? De moment en James Gordon no té prou carisma per aguantar la sèrie.

La sèrie comença amb l’assassinat del matrimoni Wayne i l’arribada de l’inspector James Gordon (Ben McKenzie) a la ciutat de Gotham. El violent crim creua els camins del jove Wayne i de l’inspector que comencen una relació d’amistat i respecte. Ben aviat en Jim Gordon descobreix com n’és de difícil ser un policia honrat en una ciutat corrupte.

Els dos primers capítols són bastant correctes però al mateix temps els manca alguna cosa com per fer més atractiva la sèrie. Si la ciutat fos Boston i no Gotham potser no la miraríem amb els mateixos ulls. De fet la mateixa sèrie sembla voler deixar clar d’on ve cosa que provoca una saturació de personatges i referències en el primer capítol. Molts dels principals secundaris de l’univers Batman apareixen en major o menor mesura al llarg dels dos primeres episodis, El pingüí, Edward Nygma, Selina Kyle, Poison Ivy, The Question, Crispus Allen, etc. sembla que la sèrie ens vol recordar en tot moment on som i, el principal problema és que alguns d’aquests secundaris són més atractius que el mateix Gordon. Personalment m’hauria agradat més una presentació més relaxada dels personatges, si la sèrie està pensada per tenir continuïtat no cal presentar tots aquests personatges en els dos primers capítols, ja tindran temps d’anar sortint.

gotham_characters

Personatges com Oswald Cobblepot (Robin Lord Taylor) o Selina Kyle (Camren Bicondova) són molt interessants i semblen molt més definits que el protagonista principal. Ara per ara el futur comissari Gordon no em sembla molt capaç d’aguantar la sèrie durant molts capítols. També influeix molt la manca d’un fil argumental ben definit. Queda clar que la sèrie no seguirà l’evolució del jove Wayne (David Mazouz) fins a la seva transformació en Batman tot i fer-la servir com a pretext de l’ambientació i tenim una espècie de trama principal en la lluita del poder de les bandes mafioses que controlen Gotham però aquest argument està més recolzat en la figura d`El pingüí que en la d’en James Gordon. Espero que amb el pas dels capítols la sèrie se centri una mica més i evolucioni cap a un eix principal.

De moment Gotham queda una mica per sota de les expectatives però l’ombra d’en Batman és molt allargada i li seguiré donant una mica més de marge. Ara per ara m’interessa molt més la història d’Oswald Cobblepot (El pingüí) que la d’en James Gordon. Gotham s’haurà d’esforçar una mica més si vol deixar marca a la petita pantalla.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda