Grans inicis

Ens agraden les llistes. Ens agraden les recopilacions… Els millors openings, les millors escenes, les millors bandes sonores… Per no voler ser diferents, avui recopilo els moments inicials d’aquelles pel·lícules que m’han marcat. Films que tenen un minuts inicials remarcables, ja sigui per la banda sonora, la narrativa o la peculiar presentació dels seus protagonistes.

Ghost in the Shell (Mamoru Oshii; 1995)

Seqüència inicial meravellosa en el que se’ns mostra la construcció de la sergent cibernética Kasunagi juntament amb els crèdits. Banda sonora coral composada per Kenji Kawai i que és recurrent al llarg del film. Cal recordar l’importància de Ghost in the Shell com a inspiració per la trilogia de Matrix.

Paprika (Satoshi Kon; 2006)

Presentació de la protagonista onírica del film, Paprika. Banda sonora molt animada i creada per Susumu Hirasawa. Si l’anterior referència era inspiració per la trilogia dels germans Wachowski, Nolan sembla haver agafat idees de Paprika per a la realització d’Origen.

 

Nightmare before Christmas (Henry Selick; 1993)

Introducció de Halloween Town, dels seus peculiars habitants i del seu rei, Jack Skellington. Un molt inspirat Danny Elfman firma la banda sonora d’aquest llegendari film.

 

Watchmen (Zack Snyder; 2009)

Posada en escena dels Minutemen, els superherois originals, i dels Watchmen, els seus successors. 3 minuts d’escenografia i recull històric brillants sota la cançó de Bob Dylan “The times they are a changing”.

 

Lord of the Rings. The fellowship of the ring (2001, Peter Jackson).

Realització dels anells de poder. Homes i elfs en una lluita desesperada contra Sauron i els seus exèrcits. Caiguda del Senyor Fosc i la maledicció de l’Anell Únic. Pròleg èpic amenitzat per la poderosa banda sonora de Howard Shore i narrat per Cate Blanchett.

 Hari Seldon

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda