Guia per pares – Frozen

frozen_cartellL’Elsa i l’Anna són dues germanes que viuen al regne d’Arandelle. L’Elsa té poders màgics que li permeten crear i controlar el gel però una nit fa mal sense voler a la seva germana i els seus pares prenen la decisió d’aïllar-la del món per evitar problemes. Anys més tard l’Elsa ha d’assumir el paper de reina però en un moment de tensió els seus poders es descontrolen i es veu obligada a fugir. Disposada a ajudar la seva germana l’Anna comença una aventura en la seva cerca.

A qui agradarà més?

Encara que parlem d’una peli de princeses Disney agrada bastant a nens i nenes. També és molt recomanable pels pares sempre i quan us agradin els musicals, en cas contrari deixeu els fills al sofà i aneu a fer altres coses. És apta per tots els públics tot i que els més grandets potser els pot semblar una mica infantil.

Moments divertits

Com acostuma a passar amb Disney el pes de la comèdia el porten els secundaris. Els petits gaudiran amb el personatge del ninot de neu i del ren. Els més grans riureu amb algunes bromes més subtils que s’escapen als petits de la casa. No juga amb segones intencions descarades com altres peli d’animació però intenta donar un respir als adults amb algunes bromes.

Moments traumàtics

En té dos de molt marcats. Un és molt al principi de la pel·lícula quan els pares de les dues germanes moren. Està explicat d’una manera molt subtil però en funció de l’edat del vostre fill pot provocar la pregunta “Què els ha passat als seus papes?”. Si ja són més conscients de la situació no arriben a fer la pregunta però es queden uns moments en un estat pensatiu força profund. L’altre és quasi al final i es tracta del moment en què la germana petita se sacrifica per salvar la gran. És un moment bastant dur pels més petits o sigui que prepareu abraçades i mocadors. Tot i no ser un moment molt traumàtic també sorprèn bastant als petits la traïció per part de l’enamorat de l’Anna i el moment en què la deixa sola morint-se de fred.

Moments que agraden

Igual que els traumàtics en tenim un parell i un d’ells molt relacionat amb l’apartat anterior. Just després del moment del sacrifici on tenim totes les criatures plorant ve el moment on les dues germanes se salven i es tornen a reunir per sempre. El que fins fa un segons eren plors es converteixen en alegries i aplaudiments. L’altre moment és la cançó estrella de la pel·lícula, “Let it go“. Si al vostre fill/filla li agrada cantar i ballar ja em podeu creure que us aprendreu la lletra de memòria.

Moments de por

Com fins ara els trobem en parelles però per sort són molt curts. L’atac dels llops quan l’Anna i en Kristoff van en trineu pot provocar algun espant però sobretot és el golem de neu qui fa saltar de la cadira a més d’un.

Conseqüències

Si agrada als petits de la casa podeu estar segurs que acabareu fins al capdamunt de les cançons de la pel·lícula. Us demanaran una vegada i una altra que els poseu les cançons més conegudes. A més la peli es pot veure en català, castellà i anglès però la banda sonora només es pot trobar en castellà i anglès, cosa que fa que els petits les interpretin amb una barreja molt curiosa dels tres idiomes. Per youtube sí la podeu trobar en català.

frozen

Val la pena?

Acostuma a agradar molt als petits, motiu suficient per deixar-los veure-la però també és recomanable pels grans. Musical molt ben reeixit com feia temps que Disney no feia barrejant les cançons en la història sense posar-les en calçador. Tot i ser infantil i senzilla no tracta dels nens com estúpids. Al principi pot semblar que cau en els paranys princesa ximpleque busca l’amor de la seva vida però aviat veiem que no és del tot així.

 

 

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda