Guns Akimbo

John Wick, Kick-ass, Scott Pilgrim o The running man. Aquestes són només algunes de les referències que un pot trobar mentre admira Guns Akimbo i, malgrat això, la pel·lícula és prou divertida, esbojarrada i passada de voltes per fer-nos oblidar que es tracta d’una barreja d’idees ja vistes i fer-nos passar una molt bona estona.

En un futur no molt llunyà, un grup de desconeguts han revolucionat internet amb un violent joc anomenat Skizm. En aquest joc dos contrincants tenen un temps límit per trobar-se i enfrontar-se a un duel a mort mentre tot es va retransmetent  per internet. En Miles (Daniel Radcliffe) és un jove trist i solitari que es veurà involucrat en una partida de Skizm en contra de la seva voluntat.

Guns Akimbo és la segona pel·lícula de Jason Lei Howden, qui debutava amb la no menys magnífica Deathgasm fa cinc anys, i que ara torna amb el seu particular estil violent i desfasat. Al seu costat Daniel Radcliffe (Swiss Army Man, Harry Potter), Samara Weaving (The Babysiter, Mayhem) i Ned Dennehy (Peaky Blinders, Mandy), s’uneixen al director en aquesta trepidant aventura.

L’únic objectiu que busca Guns Akimbo és entretenir i fer-nos desconnectar de la realitat durant els pocs més de noranta minuts que dura i creieu-me que ho aconsegueix. L’inici t’atrapa amb un estil desvergonyit i provocador que, al cap de pocs minuts, es converteix en una espiral de violència, sang i trets que no s’atura fins a l’últim minut. El ritme es trepidant, passant d’un tiroteig a un altre amb petits descansos entremig per deixar-nos recuperar l’alè. Lei Howden aprofita tots els seus coneixements en efectes visuals per organitzar unes coreografies impossibles que ens transporten a un John Wick adaptat a l’univers de Kick-ass.

Si la violència és un dels ingredients principals de Guns Akimbo, el complement ideal és l’humor. Un humor negre i provocador però que lliga perfectament amb l’estil de la pel·lícula. Radcliffe i Weaving s’adapten a la perfecció al to que demana la pel·lícula i estan immensos deixant-se portar per aquesta bogeria.

No penso fer el típic paràgraf destacant l’esforç que fa Daniel Radcliffe per allunyar-se del paper que el va portar a l’estrellat. Fa molts anys que l’actor no necessita demostrar el seu talent ni justificar el seu gust per projectes arriscats i trencadors. Si no coneixeu Samara Weaving us recomano que li doneu un cop d’ulla dos dels seus últims treballs, l’entretinguda Ready or not i la divertidíssima i gamberra The Babysiter (en vaig parlar en el seu moment, enllaç)

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda