Hannibal

La meva primera reacció davant l’adaptació a la petita pantalla de la vida d’Hannibal Lecter va ser d’escepticisme i, no us enganyaré, un cert rebuig. La sensació era que pretenden aprofitar el boom de les sèries i un personatge conegut per treure rendiment econòmic sense gaire esforç, per sort estava totalment equivocat.

L’adaptació creada per Bryan Fuller (Dead like me, Pushing Daisies) situa a Hannibal a l’actualitat i molt abans de convertir-se en el personatge interpretat per Anthony Hopkins però ja en plena acció com a assassí i caníbal. Aquí el doctor Lecter (Mads Mikkelsen) és un reputat psiquiatre que ajuda al FBI donant suport psicològic a un dels seus experts, Will Graham (Hugh Dancy) un analista criminal capaç d’endinsar-se en la ment dels criminals i interpretar els seus actes. L’habilitat de Graham el converteix en una persona mentalment inestable i l’objecte d’interès de Lecter.

La sèrie és una de les millors de la temporada i té tot el necessari per convertir-se en referent.

hannibal

En primer lloc els 13 capítols formen un conjunt molt complert i molt ben encaixat on petits detalls dels primers capítols acaben desembocant en els successos dels darrers i on accions (sobretot d’Hannibal Lecter) que poden semblar innocents o gratuïts acaben formant part d’un pla elaborat amb un objectiu. Continuant amb les poderoses imatges que conformen l’imaginari de la sèrie, des dels escabrosos assassinats creats com obres d’art fins a l’animal que viu en el subconscient de Will Graham.  Però el punt més fort de la sèrie és l’encert del duet protagonista. Mads Mikkelsen està impressionant com a Lecter convertint un monstre en un personatge atractiu i magnètic i Hugh Dancy li dóna la rèplica perfecte amb l’espiral de destrucció en que es converteix la seva vida al llarg dels capítols. Fins i tot els secundaris, que tenen un paper de suport, estan al nivell dels dos protagonistes, a destacar una gran Gillian Anderson i una inquietant Kacey Rohl. Només el personatge de Lara Jean Chorostecki (la periodista Freddie Lounds) està una mica desaprofitat.

hannibal2

La sèrie enganxa, i molt. Els 13 capítols es fan curts i et deixen amb ganes d’arribar a una segona temporada que per poc no es fa. Tot i l’alt nivell de la sèrie l’audiència no l’ha acompanyat a Estats Units i la seva renovació estava en perill fins a l’últim moment, per sort algú amb dos dits de front va decidir renovar-la. La recomano amb moltes ganes i espero que us enganxeu al carisma que transmet Mads Mikkelsen a través del seu personatge

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda