Headshot

Fa un temps us vaig recomanar molt fort The Raid, una pel·lícula indonèsia d’arts marcials on vaig veure algunes de les millors coreografies de lluita que havia vist mai. També és una pel·lícula dinàmica i molt entretinguda que agradarà a tots els fans del gènere. Si l’any 2011 s’estrenava The Raid, el 2014 va arribar la inevitable segona part i aquest 2017 ha arribat a Netflix, Headshot, la que molts s’han afanyat a considerar la successora de la saga.

El cert és que Headshot i la saga The Raid comparteixen l’actor principal i la presència d’arts marcials però aquesta nova proposta està lluny de la pel·lícula amb la qual molts s’afanyen a comparar.

L’Ishmael (Iko Uwais) es desperta en un hospital amb un tret al cap i sense recordar qui és. Quan es descobreix que segueix en vida el seu passat vindrà a trobar-lo.

L’argument no és el més original del món com tampoc ho és la seva realització. Dirigida per Kimo Stamboel i Timo Tjahjanto (treballant amb el sobrenom de The Mo Brothers) la pel·lícula té uns alts i baixos en el ritme que la fan passar de l’acció frenètica al més profund dels avorriments. Ens trobem davant d’una pel·lícula d’acció però Timo Tjahjanto, que també és el guionista, s’encaparra a donar-li més profunditat de la necessària. Fet curiós si tenim en compte que ell mateix va reconèixer que va tenir el guió enllestit en poc més de dues setmanes.

Headshot decideix pujar el nivell de violència i gore més que millorar les coreografies d’acció. Això aconsegueix el seu efecte puntual amb imatges força impactants però no deixa el record de les lluites de The Raid. Tot és molt més imprecís, menys fluid.

És d’agrair que plataformes com Netflix ens apropin un tipus de cinema que, d’altra manera, no arribaria mai a casa nostra i mirada sense comparacions Headshot és un entreteniment prou digne. L’únic problema és quan la mires comparant-la amb The Raid, llavors té totes les de perdre.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda