0

Helix

helix-posterDe totes les estrenes d’aquesta midseason n’hi ha dos que esperava amb moltes ganes, per una banda True Detective (que s’estrenarà el mateix vespre que escric això) i l’altre és Helix, l’aposta de thriller de ciència-ficció de SyFy.

Els deu primers minuts d’Helix fan pensar que ens trobem davant del mateix que ja hem vist cinquanta vegades, un virus en un espai tancat, un grup d’experts amb problemes/relacions entre ells, antigues relacions que s’ha de superar i un llarg etcètera de tòpics que transformarien la sèrie en una més si no fos per diferents factors, una bona factura, les bones sensacions que et deixen els primers capítols i saber que la mà de Ronald D. Moore està darrere de tot.

Com he comentat l’argument no arranca d’una manera molt original. Un grup de científics d’una aïllada estació d’experimentació demanda l’ajuda d’un grup del CDC (Centers for Disease Control) per l’exposició a un virus. Un dels infectats del centre és el germà del Dr. Farragut (Billy Campbell), un dels principals investigadors del CDC i cap de l’expedició de rescat. Malgrat els esforços del doctor Farragut i el seu grup el virus s’escampa per les instal·lacions, per mirar de controlar-lo decideixen posar en quarantena tot el personal.

helix

Així doncs si l’argument no és res de l’altre món, què fa especial la sèrie? En línies generals el ritme i la factura que té. El capítol pilot (en realitat són els dos primers junts) et manté en tensió tota l’estona, el ritme és constant i, en cap moment, tenim una baixada que et faci perdre l’interès. El mateix passa amb tot el que envolta la sèrie. L’ambientació és bona i la sensació de credibilitat és constant. També les actuacions són correctes (com a molt em trontolla una mica la interpretació de Billy Campbell). Tot això junt fa pensar que ens podem trobar davant d’una de les grans estrenes de la temporada.

Si tingués que resumir les primeras sensaciones que m’ha deixat Helix és una barreja d’Expediente X amb Fringe i uns petits tocs d’Alien i Lost. S’haurà de veure com segueix però les sensacions són bones.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *