Hitchcock

poster hitchcockCom si fos un capítol llarg d’Alfred Hitchcock presenta comença amb el propi director introduint la pel·lícula que ens preparem per veure i acaba amb el mateix director dient adéu a l’audiència.

Si mirem IMDB la peli està catalogada com a biografia però em costa definir-la com a tal. Sí que es basa en la vida del director però es centra en la gravació de Psicosis i en cap moment té la intenció d’explicar res del seu passat o la seva vida. És més, si no tens una mica de coneixement sobre l’autor i la seva obra et pots perdre moltes referències que es fan al llarg de la pel·lícula (relació amb Vera Miles i altres actors de l’època, reacció de l’audiència amb Vértigo, etc.)

La història comença just desprès de l’estrena de Con la muerte en los talones on un periodista qüestiona la possibilitat de superar l’èxit de la cinta en el següent i l’obsessió que el director agafa amb el llibre Psicosis. Convençut que ha d’adaptar a la gran pantalla el llibre, Hitchcock acaba hipotecant la seva casa i les seves possessions per finançar una pel·lícula en la que només ell creu.

La pel·lícula manté constantment un to de comèdia amb alguns pessics de drama basats sobretot en la relació entre Alfred Hitchcock i la seva dona Alma Reville. Al llarg de la cinta se’ns presenta al mític director com un maníac del control, obsessiu i perfeccionista però amb una gran necessitat d’acceptació per part dels altres.

L’argument, les bromes i tot el que forma la pel·lícula no serien res sense la genial interpretació que fa Anthony Hopkins. L’actor està increïble com a Hitchcock imitant els seus gestos, tics i postures. Dos dels millors moments de la pel·lícula són de l’actor i, concretament, les dues estan relacionades amb l’escena de la dutxa. La resta del repartiment està a l’alçada i des d’una excel·lent Helen Mirren fins a la gran Tony Collette interpreten a la perfecció els seus personatges.

Si us agrada el món del cinema, anem disposats a veure més una comèdia que una biografia seriosa passareu una bona estona. Si a sobre coneixeu una mica d’història del cinema us faran gracia les referències que en fa. Ah! Un punt a favor és la duració, una hora i mitja. Una duració que comença a ser un raresa en el cinema actual.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda