0

Homeland, un gran final per una gran temporada

HOMELAND-POSTERÉs curiós veure com una sola temporada pot fer canviar completament l’opinió que tens sobre una sèrie. Aquest any ja m’havia passat un cop, amb The Walking Dead, i no em costa reconèixer que m’ha tornat a passar, aquesta vegada amb Homeland. Canviar d’opinió no vol dir oblidar el que ha passat abans, segueixo pensant que la primera temporada de la sèrie protagonitzada per Claire Danes i Damian Lewis està completament sobrevalorada, però no tinc problemes a dir que aquesta segona m’ha donat tot el que la primera no tenia.

Els que no heu seguit la sèrie, no heu acabat la primera o no heu començat la segona us trobareu spoilers

Potser era cosa meva però en cap moment de la primera temporada vaig tenir dubtes sobre qui eren els bons i qui els dolents. La Carrie Mathison (Claire Danes) era la bona i en Nicholas Brody (Damian Lewis)el dolent. Totes les trampes, enganys i altres trucs que intentava vendre’m la sèrie no m’acabaven de convèncre. Tota l’emoció, inquietud i neguit que intentaven crear tampoc. És per aquest motiu que vaig entrar amb peus de plom a la segona. No volia tenir cap mena d’expectativa així si resultava ser una decepció com la primera no seria molt gran.

Ja amb el primer capítol vaig notar un canvi. L’aparició del vídeo que demostra que el sergent Brody és un terrorista i que tothom, excepte la Carrie, estava equivocat ha estat un bon moviment. Aquest moviment ha estat l’excusa perfecte per donar vida al personatge de Damian Lewis. Ara en Brody no treballa per els terroristes, ho fa per la CIA però sempre amb una ombra de sospita al damunt. Aquella ombra de sospita que vaig trobar a faltar en la primera temporada.

homeland

Al llarg dels capítols la tensió i les intrigues han anat en augment. Personatges amb doble cara, situacions de perill, etc. Fins i tot la trama domèstica/triangle amorós que era molt pesada se’m va fer la temporada anterior m’ha semblat molt interessant en aquesta. En alguns llocs he llegit que aquest Homeland era més semblant a 24. Salvant les distàncies puc estar-hi d’acord.

I passats els 11 primers episodis arribem al final. Un dotzè capítols que comença lent i sense aportar res però que amb els darrers 15 minuts capgira tot el que havia passat fins el moment i dóna un nou camí a la sèrie. Haurem d’esperar a la tercera per veure com es resol tot però puc dir que aquesta l’esperaré amb ganes. Sobretot per veure com aconsegueixen desfer tot el merder i si la insinuació que m’ha semblat veure sobre el personatge d’en Saúl Berenson (Mandy Patinkin) és real o imaginacions de la meva ment perversa.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *