0

Homeland

posterTinc una relació d’amor-odi amb aquesta sèrie. La primera temporada no em va agradar gens, la segona em va encantar i la tercera m’ha tornat a decebre molt.

En aquesta tercera temporada l’acció es divideix en dos amb Carrie (Claire Danes) vivint un infern al psiquiatric i Brody (Damian Lewis) amagat en un forat a l’altra punta del món. Mentre la resta de personatges (Saul, Dana, Jessica, Quinn, etc.) sobreviuen com poden amb trames secundàries que aporten poc o res a l’argument. Les trames secundàries han servit per allargar capítols i fer perdre el temps a l’espectador. Què ens importa la trama sentimental de Dana i el psicòpata? I la vida privada d’en Saul? De veritat és creïble que en Quinn, un agent que porta tota la vida treballant com un assassí encobert, ha descobert que té sentiments? En definitiva, un grapat de situacions que no porten enlloc i que, un cop passades, s’obliden com si res.

Malgrat tot la sèrie anava embolicant la trama fent preveure que la reunió entre els dos personatges desembocaria una allau d’emocions i tensions que no s’exploten fins al darrer episodi, massa tard per ser convincent. Un final que intenta recopilar tota l’emoció que no havia tingut la temporada en una seqüència de cinc minuts que oblida tot el bon gust possible per recrear-se en detalls i vendre pornografia emocional.

Em sorprèn que una sèrie que basa la seva força en els seus dos personatges principals sigui capaç de fer-los tan inútils com són Carrie i Brody. Ella és una peça clau d’una complexa trama d’espionatge però constantment posa en perill les operacions de la CIA fent accions totalment egoistes i que serien motiu d’acomiadament fulminant si algú amb dos dits de front dirigís l’agència. Ell és un militar americà capaç de canviar d’un bàndol a una altra a una velocitat que ni un pit-stop de Red Bull. Ara sóc un terrorista convençut, ara no em veig en cor d’activar una bomba, ara torno a ser un americà de profit…

Arribats al final és curiós veure com una bona oferta de treball fa oblidar tot el dolor i patiment que causa algú. O això és el que podem deduir del comportament de Carrie, qui és capaç d’oblidar tot el que l’ha fet patir la CIA a canvi d’un lloc de feina atractiu.

homeland

Homeland hauria d’acabar aquí, un punt i final a una sèrie irregular amb uns personatges irregulars però, sorprenentment ja s’ha anunciat que no serà així. Homeland continuarà una quarta temporada amb personatges nous i vells compartint noves històries. Potser era l’única manera de salvar la sèrie, fer un reset i començar de nou com si fos una cosa nova.

Espionatge, agent secrets, conspiracions, atemptats… Van cancel·lar Rubicon i Homeland tindrà quarta temporada…

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *