Hounds of love

Hounds of love és el debut en guió i direcció al cinema de Ben Young, una pel·lícula que tot i les bones crítiques no ha tingut sortida a les sales comercials i que només s’ha pogut veure en festivals i ara a plataformes digitals. Ens trobem davant d’un excel·lent i pertorbador thriller que ens relata d’una manera freda i precisa la crueltat humana. Young aconsegueix crear un clima de tensió excepcional que només per força en el tram final.

La Vicky (Ashleigh Cummings) és una adolescent que intenta superar la separació dels seus pares. Una nit s’escapa de casa la seva mare per anar a una festa i acaba segrestada per l’Evelyn i en John White (Emma Booth i Stephen Curry), una parella d’assassins en sèrie.

La millor paraula per descriure Hounds of love és pertorbadora. No només per la història i la fredor amb la qual narra la crueltat de la parella protagonista, també per la manera com Ben Young planteja la pel·lícula amb uns plans llargs i pausats i una violència que sempre té lloc en segon pla i que provoca que sigui la imaginació la que representa què està passant. Young ens obliga a generar nosaltres les imatges de la tortura a què es veu sotmesa la protagonista i això fa que pugui arribar a ser pitjor del que ell pogués ensenyar en pantalla. També l’atmosfera de la pel·lícula ens provoca una desagradable sensació, vivim un segrest en el qual ens posem al costat de la víctima però, al mateix temps, patim pel personatge femení de la parella que també es veu sotmesa a la seva manera. Una dualitat de sentiments que provoca malestar i conflicte moral.

No només amb l’argument i la direcció aconsegueix crear tensió Hounds of love, el treball dels seus tres protagonistes s’adapta perfectament al nivell de la pel·lícula i ens regalen unes interpretacions excel·lents. Són tres interpretacions que, sense grans exageracions, transmeten a la perfecció el caràcter i el pensament del personatge en cada moment. Cadascú en el seu rol dins la pel·lícula ens regala un paper intens i espectacular.

Intento evitar al màxim possible els espòilers però en aquest cas considero que és necessari per poder donar al 100% la meva valoració sobre la pel·lícula. Si no voleu saber res millor deixeu enrere el següent paràgraf, ja que la reflexió es basarà en el final de la pel·lícula que tot i no explicar entendreu perfectament què passa.

Avisats esteu.

Algunes pel·lícules mereixen acabar malament i Hounds of love sembla que no s’atreveix a ser una d’elles. Entenc el missatge de superació que es vol donar però crec sincerament que la pel·lícula seria més rodona i pertorbadora amb un final diferent. Ens estem acostumant massa als happy ending i cal ferel pas a finals més realistes, més brutals i, com ja he dit més pertorbadors. Un pas que Ben Young no ha sigut capaç de donar però que no resta interès a un film excel·lent.

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda