2

In the flesh, els morts entre nosaltres

BBC Three s’ha arriscat amb una proposta nova sobre el fenomen zombi. Mentre que alguns veuen un filó en aquesta moda i s’apunten al carro repetint el mateix esquema vist a centenars de pel·lícules, la cadena britànica fa un pas més enllà presentant un punt de vista diferent.

in-the-flesh

A In the flesh l’epidèmia zombi ja ha passat però el post-apocalipsi és diferent als que hem vist fins ara. Els humans han triomfat sobre els morts i han pogut trobar una cura. Ara els zombis ja no són besties salvatges sense cervell (cosa que en el capítol pilot veiem que tampoc eren abans ja que en alguns moments tenim flash-backs on veiem al protagonista caçant en grup de forma força intel·ligent), són afectats del Síndrome de Mort Parcial (Partially Deceased Syndrome o PDS) i amb l’ajuda d’una medicació poden “viure” de forma normal.

En tres capítols d’uns noranta minuts de duració (seguint l’esquema de Sherlock o Black Mirror) la sèrie ens mostrarà el retorn a la civilització d’en Kieren (Luke Newberry) un dels afectat de PDS. El retorn d’en Kieren serà més complicat del normal ja que el poble on viu és un dels més reticents a acceptar la nova legislació que protegeix els drets dels afectats del Síndrome de Mort Parcial.

in_the_flesh

Si en alguns moments he comentat que The Walking Dead és més una sèrie sobre els vius que sobre els morts en el cas de In the flesh això encara és més evident. En aquest cas el zombis són una simple excusa per mostrar el rebuig que els humans podem arribar a tenir a tot allò que és diferent o desconegut i com reaccionem davant d’una situació extrema. L’odi, el perdó i la comprensió seran els eixos principals de la sèrie.

Igual que passava a Torchwood – Miracle Day (quarta temporada de la sèrie on la humanitat deixava de morir) espero que la sèrie vagi més enllà de conflictes personals i ens plantegi problemes a nivell global com què fer amb la superpoblació i si els afectats de PDS acaben morint o si mentre es mediquen són capaços de viure per sempre.

D’aquest primer capítol destacar la primera part on ens mostra la vida d’en Kieren al centre de recuperació i el moment en que un grup dels HVF (Front Voluntari Humà – grups d’humans que lluitaven contra els zombis)   descobreixen l’existència d’un afectat.

 

Per si ho vols compartir...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Pau Garriga

Graduat en Realització Audiovisual i multimèdia que no exerceix. M'agraden les sèries, pel·lícules, els còmics i un llarg etcétera de coses que ara estan molt de moda

2 Comments

  1. Els protagonistes sempre son els vius, en el cas dels zombies. Des de Romero, l’excusa perfecta per fer un retrat de la societat actual. A veure què ens durà el proper episodi. Salut!

    • Molt d’acord i més encara amb In the flesh on crec que veurem pocs zombis com els que estem acostumats. Tinc forces esperançes en els altres capítols. A veure què tal.

Comments are closed.